Microsoft: Project Scorpio is veel krachtiger dan de PlayStation 4 Pro

Vlak na de PlayStation Meeting van gisteravond werd bekend dat de nieuwe PlayStation 4 Pro geen 4K Blu-ray-speler heeft. Velen vonden dit nieuws verrassend: Sony is zelf lid van de Blu-ray Disc Association, het consortium achter de Blu-ray-standaard. Ook heeft de Xbox One S wél een 4k Blu-ray-speler.

Microsoft greep de mogelijkheid dan ook aan om zijn eigen producten op te hemelen, met in het bijzonder Project Scorpio, dat het eind volgend jaar tegen de PlayStation 4 Pro op moet gaan nemen. Allereerst bevestigt Microsoft dat de vernieuwde Xbox One ook een 4K Blu-ray-speler zal krijgen.

Maar ook over de rekenkracht van de Xbox One Scorpio is Microsoft vol vertrouwen. Albert Penello, senior director of product management bij Microsoft, zegt namelijk dat de PlayStation 4 Pro het met geen mogelijkheid kan opnemen tegen de prestaties van de Xbox Scorpio. Natuurlijk werd Penello ook gevraagd naar de prijs van Project Scorpio, maar daar deed hij geen concrete uitspraken over.

We know it’s important to deliver an experience that demonstrates the power gap between [the PS4 Pro and Scorpio] at a price that makes sense to console gamers.
Overigens moeten we deze uitspraken in perspectief plaatsen. Tijdens de E3 gaf Microsoft aan dat Project Scorpio niets verbetert voor de mensen zonder 4K-televisie. De PlayStation 4 Pro geeft ontwikkelaars wél die optie: op schermen met een resolutie van 1080p kan een ontwikkelaar bijvoorbeeld betere rendertechnieken toepassen, waardoor ook op lagere resoluties een mooier plaatje ontstaat.

De PlayStation 4 Pro komt uit op 10 november en kost 400 euro.

  1.   
    vistaberg's avatar

    Vind het allemaal altijd wel heel leuk en aardig, maar het probleem is dat veel games niet eens een 4k reslolutie aan kunnen of dat het helemaal niet veel beter is met 4k. Je hebt uitzonderingen zoals misschien Inquisition en Witcher 3, maar bijvoorbeeld een fallout of weet ik het wat voor spellen hebben geen meerwaarde aan resolutie, maar hier wordt dan weer meer tijd in gameplay gestopt.

  2.   
    King of Heroes's avatar

    Ja, en waarschijnlijk ook veel duurder.

  3.   
    MaTriXX's avatar

    Ongetwijfeld dat de scorpio hier thuis er komt maar op moment ben ik nog zeer tevreden met me One S en PS4.

    Wel gun ik het MS om eens met een betere (groot woord, maar men begrijpt wat ik bedoel) console komt, ze doen erg hun best en de service is nog steeds erg goed dus ik gun het ze wel.

  4.   
    GrijzeVos's avatar

    Leuk maar geen exclusieve games, die prijs die ze er waarschijnlijk voor vragen kan je beter een goeie PC kopen.

  5.   
    mrb80's avatar

    @GrijzeVos: geen exclusive games?? Zeg niks of doe je huiswerk.. Halo, Forza, Gears of War, Recore, Below, Quantum Break, Ryse, Sunset Overdrive.. Etc 😉

  6.   
    IMarks's avatar

    Je zou het bijna niet verwachten, een console die een jaar later uitkomt is beter dan een console die nu uitkomt. Maar goed dan microsoft het nog even bevestigd. 😕

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    Zeggen dat die veel krachtiger is, maar niks over specs enzo zeggen.

    Microsoft zeg dan gewoon niks.

  8.   
    Tom's avatar

    Microsoft heeft wel een uitspraak gedaan over hun GPU, die 6 teraflops zou moeten draaien. PlayStation 4 Pro trekt er naar verwachting maar 4.2, zo even uit mijn hoofd.

    Verder hebben ze grofweg eenzelfde CPU (8 core AMD-model), maar is Project Scorpio naar verluidt dan weer sneller qua (werk)geheugen en dus ook op het gebied van video-berekeningen.

  9.   
    CHILLOZZ's avatar

    IMarks schreef, "Je zou het bijna niet verwachten, een console die een jaar later uitkomt is beter dan een console die nu uitkomt. Maar goed dan microsoft het nog even bevestigd. 😕 "

    precies dit.

    en je systeem kan nog zoveel beter zijn als de makers het niet benutten heb je dr ook niets aan.

    Wel mooi nu zullen de xdoos fanboys wel gaan stoken. microsoft doet nu eens een keer wat sony eerst deed. wachten wat de concurrent doet en dan snel paar dingetjes verbeteren.

    nja ik heb meer met sony playstation dan met microsoft xbox.
    de exclusives van ps staan mij velen malen meer aan dan de exclusives van MS.

    Dat is waar je naar mijn mening naar moet kijken. De grote titels komen toch voor beide consoles uit.

  10.   
    fdennis's avatar

    Ik ben benieuwd of Project Scorpio wel een ultra hd blu ray speler zal bevatten. Dit zal voor mij de doorslag geven of ik een Scorpio ga halen of niet. Want als je later apart weer 200 a 300 euro voor een losse ultra hd blu ray speler moet betalen. Dan word het echt veelste gek kwa prijs.

  11.   
    Bram_M99's avatar

    We zullen zien…

  12.   
    Jarek's avatar

    ”mrb80″ schreef, "@GrijzeVos: geen exclusive games?? Zeg niks of doe je huiswerk.. Halo, Forza, Gears of War, Recore, Below, Quantum Break, Ryse, Sunset Overdrive.. Etc ;)"

    Recore, Below, Gears of War Ultimate edition, Quantum break en Ryse zijn ook gewoon op de pc (W10) te krijgen hoor. Dan blijven er Halo, Forza en Sunset overdrive over. 🙂