Razer belooft meest geavanceerde optische sensor in Razer DeathAdder Elite

Wie een beetje up-to-date blijft in de wereld der game-muizen, zal weten dat Razers DeathAdder al langer een ‘ding’ is op de markt. Het Amerikaanse Razer ziet de muis al langer als het aangewezen vlaggenschip, met tal van verschillende uitvoeringen en vernieuwingen. En dit seizoen komt daar wederom een nieuw model bij…


De Razer DeathAdder Elite is de nieuwste vorm van de DeathAdder-telg, maar dit moet zonder meer de meest geavanceerde worden als het aankomt op de sensor. Inbegrepen zit een volledig optische sensor die tot 16.000 DPI (dots per inch) precies registreert. Een technische waarde die voorheen enkel haalbaar bleek met laser-sensoren.

De nieuwe optische sensor kan versnelling tot 50 g (circa 1143 centimeter per seconde) registreren, ook op de hogere DPI-resolutie. De resolutienauwkeurigheid zou naar Razers eigen zeggen ook legendarisch hoog zijn: 99,4 procent. Van gekke verspringen in je game-ervaringen zou zo minder sprake moeten zijn.


Naast de geavanceerde sensor bevat de muis Razers eigen mechanische schakelaar onder elke toets, waarvan het apparaat er zeven telt. Uiteraard keert het kenmerkende scrollwiel evenals terug en is ook het iconische design weer van de partij: ergonomisch ontwikkelt voor de rechterhand en zelfs voorzien van Chroma-verlichting met 16,8 miljoen kleurkeuzes.

De Razer DeathAdder Elite is vanaf vandaag te pre-orderen, vanaf 17 oktober wordt de muis verscheept. Het apparaat gaat op de kop voor 79,99 euro, zo ook in de officiële Razer webwinkel. Op zoek naar meer beelden of specificaties? Neem dan een kijkje op de Razer DeathAdder Elite productpagina.

  1.   
    CHILLOZZ's avatar

    ziet er kek uit dat muisje 😀

    vind dat razer sowieso vaak wel mooi spul heeft. en tenminste een merk wat eens wat anders doet dan al dat zwart/rode standaard GAMING spul hahaha

    ik zelf vind zwart/groen toch altijd t mooiste. Maar das kwestie van smaak uiteraard.

  2.   
    PaNNa's avatar

    Ik ken niet echt veel van die sensoren, maar 16.000 DPI vind persoonlijk te gek. Ik heb de Razer Mamba , denk dat het de TE versie is en die heeft er 16.000. Ik moest er toch wel serieus aan wennen, ik game er zelfs niet mee op max DPI want dat is te veel voor mij. Maar tot nu toe wel de beste muis die ik gehad heb en ligt goed in de hand. Dat is het voornaamste voor mij 🙂

  3.   
    Tom's avatar

    16.000 DPI is naar mijn idee ook echt iets wat zich richt op gamers met meerdere 4K-schermen óf pro-gamers die maximale DPI willen, maar dan de gevoeligheid in de game in kwestie een heel stuk lager zetten. Als je gewoon wat browset op een 1080p-scherm, is het gewoon een overkill.

  4.   
    PaNNa's avatar

    Inderdaad, maar wel tof dat ze dit doen. De gaming muizen van Razer zijn over het algemeen kwalitatief goed, soms wel aan de prijzige kant maar je krijgt toch waar voor je geld naar mijn mening. Die Mamba TE die ik bezit heb ik 85€ betaald, ik heb er zeker geen spijt van en ik merkte het verschil direct als ik hem aangesloten had.

  5.   
    Niels_Jager's avatar

    oeh intersting dan rust mij natuurlijk wel de vraag : deze of chroma?

  6.   
    Tom's avatar

    Deze editie is al uitgerust met Chroma-verlichting, dus ik neem aan dat je de afweging niet meer hoeft voort te zetten.

  7.   
    3333/3333's avatar

    Jammer dat Razer altijd zo’n spuuglelijk design heeft, hun muizen zijn verder wel prima namelijk.

  8.   
    Nitrix31's avatar

    Razer is een redelijk merk maar altijd lekker overpriced. Logitech G502 ftw zeg ik dan maar

  9.   
    Downzilla's avatar

    Razer is niet zo’n topmerk, is niet heel robuust en zeer overpriced.

  10.   
    Tom's avatar

    Downzilla schreef, "Razer is niet zo’n topmerk, is niet heel robuust en zeer overpriced."

    Dat is nogal afhankelijk van welke artikelen je aanhaalt. Ik heb hier nu een Blackwidow X en een Naga Hex V2 liggen, allebei aardig robuust en één van de twee heeft een absoluut (voor Razers doen) zacht prijsje.

  11.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Wat een gedrocht. Ik hou het wel lekker bij mijn Razer Death Soldier Assassin Ghost Killer Alligator Iraq Veteran PTSD Edition Extreme Gaming Chroma V2 met 500 miljard verschillende kleuren.

  12.   
    Downzilla's avatar

    @ik kom harambe wreken, de ptsd edition is echt supergaaf, het geeft je flashbacks in rgb.

  13.   
    Tom's avatar

    Heeft-ie niet eens de Harambe In Memoriam Edition. Prutser…

  14.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Downzilla schreef, "@ik kom harambe wreken, de ptsd edition is echt supergaaf, het geeft je flashbacks in rgb."

    Ja klopt ik ben nu al 5 maanden in therapie omdat ik ’s nachts allemaal flashbacks heb van Vietnam en de Golfoorlog en steeds schreeuwend wakker word. Echt een gaaf muisje.