Razer verbetert Kraken-serie met nieuwe Kraken V2-headsets

Dacht we even dat Razers headset-vlaggenschip vervangen zou worden door de ManO’War, blijkt de Kraken-serie nu weer terug te keren. De Razer Kraken Pro V2 en Razer Kraken 7.1 V2 zijn vernieuwde modellen van de iconische headset, die vooral beter moeten presteren.


Qua design vernieuwen de V2-modellen van de Kraken headsets nauwelijks, het zit hem meer in de geluidskwaliteit. De drivers zijn nu 50mm in grootte en hebben een beter frequentiebereik (12 Hz tot 28 kHz). Daarnaast moet wel de duurzaamheid van het geheel zijn verbeterd, aangezien het hele frame nu uit één stuk aluminium vervaardigd wordt.

Ook zijn de ronde oorschelpen met de Kraken V2 eventueel te vervangen voor ovale kussentjes, die los geleverd worden. Wel worden brillendragers op hun wenken bediend: er is net iets meer speling om brillenpoten onder de oorschelpen kwijt te kunnen.

De twee nieuwe modellen hanteren dezelfde verschillen als hun voorgangers deden. De Razer Kraken Pro V2 (89,99 euro) is de basale versie die werkt met 3.5 mm audio-jacks, waar de Razer Kraken 7.1 V2 (109,99 euro) aangesloten wordt met USB. Dat houdt echter wel in dat die laatste beschikt over virtuele 7.1 geluidsdrivers, actieve noise-cancellation op de microfoon, Razers kenmerkende Chroma-verlichting én dit model kan ook nog eens aangesloten kan worden op PlayStation 4.

De nieuwe Kraken Pro V2 is nu te pre-orderen en zal in oktober wereldwijd verschijnen. Voor de Kraken 7.1 V2 moet eerst animo getoond worden, eer Razer een uitspraak doet over releasedata en -regio’s.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren