Auteur : Tom Kauwenberg dinsdag 18 oktober 2016 om 10:37:25

Audiobedrijf THX voortaan onderdeel van Razer

Bron: THX
Het legendarische THX, wiens oren zijn er niet verschrompeld van geworden? Ooit door legendarisch filmmaker George Lucas opgericht als en audiotechnologisch certificeringsbedrijf, nu vooral bekend als de vleesgeworden tegenbeweging op Dolby Digital ťn het bedrijf met 's werelds meest overrompelende introductie. En vandaag is dat stukje potentiŽle gehoorschade een onderdeel geworden van Razer.


THX Ltd. (opgericht in 1983) blijft actief als een onafhankelijke start-up en ook het management personeel zullen onaangetast blijven. Het enige verschil in deze overname is dat het Amerikaanse Razer nu de meerderheid van de bedrijfsactiva heeft overgenomen.

Razers CEO, Min-Liang Tan verklaart dat het dertig jaar oude bedrijf grofweg dezelfde doelstelling heeft als zijn eigen onderneming: het streven naar innovatie in entertainment. Daarnaast kan een verbeterde samenwerking betekenen dat Razer meer houvast heeft op de (audio-)markt en daarbij mogelijk betere headsets en geluidsystemen kan voortbrengen.

Voor THX zelf zou de overname ook welkom kunnen zijn. De laatste jaren lijkt het bedrijf in een dalletje te zitten, juist omdat concurrenten als Dolby en DTS meer territorium wisten te winnen. Hierdoor is THX zich over de jaren minder op de huiskamer, en meer op (onder andere) concertzalen gaan richten. Ondanks de overname door Razer, blijft het bedrijf verder wel zelfstandig. CEO Ty Laurie verzekert dat er een vaste lijntje met Razer zal zijn, maar dat THX daarbuiten de bestaande klantenbasis probeert te behartigen en verder werkt aan diens eigen technologische innovaties.

Wij zijn vooral benieuwd naar de eerste THX-gecertificeerde Razer-producten. Hopelijk starten ze allemaal ook verplicht op met dat welkome, iconische geluidje.
Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door remcoabc op dinsdag 18 oktober, 2016 om 11:47:30 quote

Sonic

224 posts
hahahaha dat je het eerste halfuur na het aansluiten van je headset ff lekker dat introtje mag luisteren
Gepost door PaNNa op dinsdag 18 oktober, 2016 om 16:38:01 quote

The Hunter

6662 posts
Ik ben eens benieuwd of Razer er nieuw leven kan in blazen. Ik weet niet hoe het zit met de kwaliteit van hun headsets, heb alleen maar ervaring met hun gamemuizen en keyboards.
Gepost door Tom op dinsdag 18 oktober, 2016 om 17:39:05 quote

Eindredacteur

12437 posts
Toevallig hebben we een tijdje terug wel het nieuwe vlaggenschip van Razers headsetlijn behandeld: de Razer ManO'War. Dat was absoluut geen verkeerd model, waarbij vooral op prijs/(audio)kwaliteit meer punten gescoord worden dan Razer normaliter doet.
Gepost door PaNNa op woensdag 19 oktober, 2016 om 20:13:41 quote

The Hunter

6662 posts
Tom schreef:
Toevallig hebben we een tijdje terug wel het nieuwe vlaggenschip van Razers headsetlijn behandeld: de Razer ManO'War. Dat was absoluut geen verkeerd model, waarbij vooral op prijs/(audio)kwaliteit meer punten gescoord worden dan Razer normaliter doet.

Dankjewel , zal deze eens zo snel mogelijk bekijken. Binnenkort toch een kijken voor een nieuwe Headset, want m'n oude is volledig versleten.

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
Over het probleem van Fortnite (en nog veel meer) met DaniŽl en Tom | GamersNET Radio #383, zaterdag 16 december 2017
GN Kalender: December 2017
Win een gigantisch vette XCOM 2-poster in XCOMderdag! | Prijsvraag
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie