Bol.com schat richtprijs Nintendo Switch op 800 euro

Gisteren stond de game-wereld heel eventjes op zijn kop door Nintendo’s nieuwste onthulling: de Nintendo Switch. De uitgesproken en hybride console (géén handheld) laat zich nog hullen in wat mysterie, vooral met betrekking op de richtprijs.

Verschillende webshops geven wél al de mogelijkheid om pre-orders voor de Nintendo Switch te plaatsen. Daarbij wordt veelal placeholder informatie en details ingezet op de productpagina, alsmede dus de prijs. Een van Neerlands grootste online winkels, Bol.com, schatte de Nintendo Switch zelfs op 800 euro. Al snel twee keer zo veel als de bedragen die veel gamers verwachten. Nota bene meer dan de PlayStation 4 en Xbox One bij hun launch waren.

Bol heeft de richtprijs alweer van de website gehaald, maar reacties op de productpagina lijken de opvallende prijsindicatie nog aan te halen. Zo vraagt gebruiker gvdhaege “Waarom €800?”, waarop ‘Marloes van Bol.com’ reageerde met het volgende statement:

Beste gvdhaege, Dit is een fictieve prijs omdat de prijs nog niet bekend is vanuit Nintendo. Zodra de prijs bekend is, zullen we deze natuurlijk meteen aanpassen. Groet, Marloes van bol.com.
Uiteraard zal de webwinkel zo snel mogelijk de prijs aanpassen als die eenmaal vrijgegeven wordt door Nintendo, maar voor even leek de verwachting wel erg hoog gegrepen. De vraag is nu of Bol.com voorlopig maar even geen voorspellingen doet, en simpelweg ”Niet leverbaar” hanteert tot het moment dat Nintendo definitief uitspraak doet over het bedrag.

  1.   
    3333/3333's avatar

    Kan ik me niet voorstellen. Ik betaalde in 2007 €600,- voor een PS3 en zelfs dat was toen echt achterlijk duur, veel mensen uit m’n omgeving wachtte destijds ook eerst op een flinke prijsdaling.

  2.   
    Tom's avatar

    Ik zou het (lekker veilig) op 349 of 399 euro schatten. Niet te duur, maar het moet alsnog een fraai pakket aan hardware en peripherals bevatten. Nintendo staat echter wel bekend om de schappelijke richtprijzen, dus ja…

  3.   
    Bram_M99's avatar

    Beetje raar om zomaar deze prijs te schatten en bij pre-orderen alleen de mogelijkheid hebben om vooraf te betalen. Denk niet dat ook maar iemand het heeft gedaan.

  4.   
    MikeGevers's avatar

    Degene die deze prijs op Bol heeft gezet, had vast iets op. Geen idee wat, maar doe mij er ook maar wat van 😛

  5.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    €800,- wat een bak 😆

    Nintendo moet quitte spelen na de geflopte wiiu dus het lijkt me een erg aannemelijke prijs. 😆

    voor 800 eu heb je zowel een xbox1 en een ps4pro of een goede gamePC. Zoals die jongen van geversnet al zei er is iemand behoorlijk met zijn neus in de poeder gevallen.

  6.   
    PaNNa's avatar

    Dit zou ik maar met een camion zout nemen, denk dat het wellicht iets rond de helft zal gaan.

  7.   
    King of Heroes's avatar

    Nooit.

  8.   
    Puddingboom's avatar

    Nitendo kennende is 800 euro een hele klap geld 😮

  9.   
    noah81's avatar

    Ik denk dat het 349 gaat kosten

  10.   
    PS4owner's avatar

    ja al aangekondigd dat hij 100 dollar goedkoper moet worden dan de ps4 en Xbox one

  11.   
    PaNNa's avatar

    Dit kunnen we enkel maar speculeren, de echte prijs zullen we pas kennen met een officiële aankondiging van Nintendo zelf met de release-dag.

  12.   
    Rijstekorrel's avatar

    800 euro wat een grapjassen daar bij bol.com Haha, zet dan gewoon neer prijs nog niet bekend.

  13.   
    NoobAssPlayer's avatar

    Het is ook marketing technisch gezien heel dom om er 800 euro neer te zetten. Dat schrikt onwetende mensen per direct af.