Ik zou meer geld betalen om een game eerder te kunnen spelen | Poll

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke maand geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van vorige keer, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

September is traditiegetrouw het territorium van de sportgames en daarom wilden wij wel weten welke sportgames jullie in huis halen. Met zo’n 31 procent van de stemmen blijkt FIFA 17 het populairste, terwijl PES 2017 het met slechts zes procent van de stemmen moet doen. Daarnaast geeft drie procent van de bezoekers aan dat zij een andere sportgame in huis halen. Met vijftig procent van de stemmen is het aantal bezoekers dat helemaal geen sportgame aanschaft echter het grootste. Hieronder een greep uit jullie reacties:Pim Huberts:

Geen een ik vind het namelijk geld verspilling omdat ik het toch maar een potje per maand speel en dan denk ik al weer geef mij maar een goed verhaal of gewoon iets met actie maar mijn beste vriend daar in tegen die is helemaal gel van FIFA en die vind dus dat er zoveel veranderd aan FIFA elk jaar en in mijn opzicht blijft het nog steeds hetzelfde spelletje met de zelfde spelers en dezelfde club
Jethy:
FIFA, het blijft 1 van de leukste spellen om thuis op de bank met vrienden te spelen, zelfs nu mijn cluppie er niet meer in zit (NAC)
Fanta$y :
Beide gepre-ordered, en PES inmiddels alweer een aantal uren gespeeld.
Ik heb ook erg veel zin in Fifa.. Die Story mode wordt echt geweldig.

Football Manager 2017 staat hier overigens ook al in de pre-order.

Nieuwe stelling
Het lijkt een relatief recente ontwikkeling te zijn in de gameindustrie; meer geld betalen om een game eerder te kunnen spelen. Zo kun je met de Early Enlister Edition van Battlefield 1 drie dagen eerder aan de slag met de shooter van DICE, terwijl onlangs ook Gears of War 4 en Forza Horizon 3 bij aanschaf van de Ultimate Edition eerder gespeeld konden worden. Een goede ontwikkeling of vind je het zonde van je geld? Laat het weten in onze nieuwe poll, want die luidt als volgt:

Ik zou meer geld betalen om een game eerder te kunnen spelen.

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

  1.   
    CHILLOZZ's avatar

    Ik zeg NEE, Tegen meer betalen om eerder te mogen/kunnen spelen.

    In mijn ogen is dit gewoon extra geld uit de klant’s beurs trekken, Dit kun je toch niet maken.
    Als je enkel alleen betaald voor eerder te kunnen gamen HELL NO dat ik dat doe.

    Maken ze er een bundel achtig iets van dan word het verhaaltje anders.
    Stel je krijgt dus iets fysieks. [Denk aan bijv. beeltje/shirt/mok] of ingame speciale wapens of alle DLC gratis. Dan is het wel de moeite waard, Maar dan doe je het in mijn ogen meer voor het extra dan voor het eerder te kunnen spelen.

    En alles hangt/staat met de prijs.
    Hoeveel moet je er dan voor betalen is de grote vraag.
    voor 1a2euro meer kun je dat nog wel eens doen bij een game waar je echt HYPED voor bent. maar 10+ euro voor die paar dagen, En dus zonder dat je er iets extra’s voor krijgt zal ik nooit doen…

    sommige domme ideén moet je ook niet aan willen moedigen.

  2.   
    UncreatedKoen's avatar

    In het geval van Gears 4 zeg ik JA en over het algemeen zeg ik ook per game ja. ik zie het eerder spelen als extra. Je betaald uiteraard voor de season pass en de extra’s erbij en dat eerder spelen zie ik dus als bonus erbovenop en niet perse dat het bij die 100 euro hoort in het geval van Gears.

  3.   
    PaNNa's avatar

    Nee zeker niet, ik toon liever wat karakter en speel even wat anders. Ik heb liever geduld en dat kost me niets 😉

  4.   
    Broodbeleg's avatar

    Ik zeg ja! De mensen die eerder spelen worden mooi als beta spelers gebruikt, klachten kunnen lekker binnenkomen over de halfbakken release en vervolgens komen er 700 patches. Daarna is de game eindelijk goed en te koop voor een halve euro.

  5.   
    mmx's avatar

    Ook ik zeg nee ik wacht wel rustig af 🙂 Nu nog een paar nachtjes slapen en emmers geduld voor BF1 🙂

  6.   
    mitchel1988's avatar

    Nee! Doe dan een week eerder starten als je Pre-order besteld. Maar niet extra betalen om eerder te kunnen spelen.

  7.   
    PSPfreaky's avatar

    Nee, ik vind een standaardprijs van 50-60 euro al teveel, dus mijn keuze is snel gemaakt. Ik vind dat games gewoon een standaardprijs moeten krijgen van 40 euro.

  8.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Nee

  9.   
    ScorpionNL's avatar

    Nee.
    Een aantal jaren geleden wel. Toen moest ik elke game op mijn verlanglijst dagen voor de release hebben. Wat destijds ook nog makkelijker was.

    Nu heb ik die behoefte niet meer zo en voldoet de release datum gewoon. Al heb ik wel EA access aangeschaft om bijvoorbeeld Battlefield en Fifa eerder te kunnen spelen.

  10.   
    mattioza's avatar

    Ik koop al zelden games bij de release, laat staan dat ik er nog eens extra voor ga betalen. Het hangt er natuurlijk ook van af hoeveel eerder en hoeveel meer. Als er bij een multiplayer-game (dat je serieus wil oppakken) een maand verschil tussen zit voor 5 euro extra, kan je wel gaan twijfelen… Maar zoals het nu gaat met de huidige systemen (vb. EA Access), paar dagen later lig ik niet van wakker.

  11.   
    kiesmaarwa's avatar

    Nope, ik wacht juist langer om minder te hoeven betalen 😀 Vuile, gierige Hollander die ik ben

  12.   
    tijn80's avatar

    Broodbeleg schreef, "Ik zeg ja! De mensen die eerder spelen worden mooi als beta spelers gebruikt, klachten kunnen lekker binnenkomen over de halfbakken release en vervolgens komen er 700 patches. Daarna is de game eindelijk goed en te koop voor een halve euro."

    Aardig dat je dat voor ons wilt doen. Ik zeg Nee en koop de game wel tegen de tijd dat jij uitgetest bent 😉

  13.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Ja, de week voordat Uncharted 4 uitkwam besloot ik hem maar eens te bestellen. Dat bleek een goede zet want ik bespaarde 15 euro en de retailer had hem te vroeg opgestuurd.

    Hij lag vier dagen voor de release in de brievenbus.

    Wat een heerlijk gevoel om de meest gewilde game van het moment eerder te spelen dan de rest. Overladen met berichten van vrienden die wilden weten hoe ‘hij’ is. Superdik! 😀

  14.   
    bramuige125's avatar

    PSPfreaky schreef, "Nee, ik vind een standaardprijs van 50-60 euro al teveel, dus mijn keuze is snel gemaakt. Ik vind dat games gewoon een standaardprijs moeten krijgen van 40 euro."

    PSPfreaky for president!