Nintendo NX trailer: Wat willen wij zien?


Nintendo is in de hedendaagse game-industrie een vreemde eend in de bijt. Terwijl Sony en Microsoft elkaar aanvliegen om wie het sterkste apparaat met de meeste functies kan maken is Nintendo altijd bezig met zijn eigen ding doen. Dit zorgt er helaas voor dat Nintendo niet altijd even serieus genomen wordt als het aan komt op de consoles. De Wii verkocht veel, maar wordt vaak gezien als de console voor papa en mama. De Wii U is een goed apparaat, maar heeft een enorm zware start gehad en wordt ondanks een paar sterke exclusieve games nooit serieus genomen ten opzichte van de PlayStation 4 of Xbox One. Tijd om dit te veranderen Nintendo! Deze middag om 16:00 uur doet Nintendo nieuwe informatie uit de doeken over hun nieuwe kindje, de NX, maar wat willen wij hiervan zien?

NX-t
Het is een populaire mening dat de Wii U zijn beste tijd gehad heeft. Het apparaat heeft niet zoveel verkocht als zijn voorgangers en heel veel exclusieve games krijgt het apparaat de laatste tijd niet meer. Toch zit er nog zeker veel potentie in. Games als Hyrule Warriors, Smash, Bayonetta 2 en Pokkén Tournament laten zien dat het apparaat wel degelijk fans heeft en nieuwe fans kan werven. De komst van de NX lijkt voor Nintendo echter een schone lei. De overstap wordt door Nintendo op bekende wijze gedaan.


De aankomende titel The Legend of Zelda Breath of the Wild gaat hoogstwaarschijnlijk hetzelfde pad bewandelen als Twilight Princess ooit deed door voor zowel de Wii U als de NX uit te komen. Een tof idee om de game beschikbaar te maken voor beide platformen maar ook een beetje riskant. Een grote groep mensen hebben bij de lancering van de Wii U en 3DS direct geld neergelegd om de spelcomputers op de eerste dag in huis te hebben. Het zijn vooral die mensen die enorm lang hebben moeten wachten tot die platformen eindelijk eens een goed aantal relevante games beschikbaar kreeg. De NX moet in dat opzicht echt met een sterke line-up aan launch games krijgen!

Geen fratsen
Nintendo staat ook bekend om het feit dat ze niet vies zijn van een gimmick toevoegen aan hun apparaten. De Wii heeft motion-controls, de 3DS heeft 3D en de Wii U heeft een tablet om maar even wat voorbeelden te noemen. Het zijn leuke ideetjes maar in hoeverre kopen mensen daarom een console of handheld? De 3D functie op de 3DS wordt zo weinig gebruikt dat Nintendo met de 2DS op de markt kwam.

Wij snappen dat Nintendo altijd probeert zo creatief mogelijk de markt in de duiken. Het maakt dat hun games een speciale kwaliteit hebben die zelfs als ze grafisch minder indrukwekkend zijn gewoon kunnen opboksen tegen grote titels van hun rivalen. Een probleem met die mentaliteit is dat als je elke keer opnieuw het wiel uit probeert te vinden je langzaam weg drijft van wat consumenten juist zo tof aan je vinden. Onder het mom “don’t try to fix what isn’t broken” willen de meeste gamers gewoon goede gameplay hebben. Het maakt het ook aantrekkelijker voor third-party ontwikkelaars. Zowel in de games als op het apparaat zelf. Wij geloven in je Nintendo!


Online
Een voordeel dat Nintendo heeft ten opzichte van zijn concurenten is de gratis online service. Sony en Microsoft vragen keiharde knaken om online te kunnen spelen maar Nintendo biedt je die optie gewoon nog gratis aan. Wij zeggen houden zo. Het kost misschien een beetje geld, maar het levert zeker ook sales op.

Verder hopen wij ook nog op meer games die online gespeeld kunnen worden. Mario heeft flink wat games onder zijn gordel die hier goed gebruik van kunnen maken. Indien er een nieuwe Mario World game komt is het niet onrealistisch om te kijken naar online multiplayer, maar natuurlijk denken wij ook aan andere opties. Mario Kart en Smash liggen voor de hand, maar de wereld zit ook echt te wachten op een nieuwe F-Zero!

Multiplayer Madness
Online multiplayer is een goede manier om een game een lange levensduur te geven maar hoe zit het met lokale multiplayer? De meeste Nintendo games die multiplayer hebben bieden dit al en dat willen wij niet zien veranderen! Misschien kan er nog wel een schepje bovenop. Wij pleiten voor meer games die het weer leuk maken om met wat vrienden op de bank te hangen in plaats van over een internet connectie. Als iemand het kan zijn jullie het Nintendo!

Gameplay
Wij halen het eigenlijk al een beetje aan in een eerdere alinea, maar het vraagt toch om wat verdieping. Goede gameplay! Nintendo heeft over de jaren met zijn charmante games veel publiek weten te trekken en heeft een paar van de meest iconische videogame personages in handen met Mario, Pokémon en Zelda. Die games doen het eigenlijk altijd wel goed. Soms komt Nintendo echter met spelelementen aanzetten die gewoon absurd zijn. Dat kan beter Nintendo! Niemand zit meer te wachten op Mario Party spellen in een auto. Mario Tennis op de Wii U was extreem kaal en wat werd er gedacht bij Animal Crossing Amiibo Festival? Al die games hebben met elkaar gemeen dat er zeker potentie in zit, maar plat gingen op gameplay. Dat soort flaters mogen bij de NX achterwege gelaten worden in ruil voor gelikte gameplay.

Vanmiddag om 16:00 gaan we zien hoe de NX eruit gaat zien en kunnen we hopelijk al een beeld krijgen van hoe het apparaat gaat werken. Met een beetje geluk krijgen we ook meteen een indicatie wanneer het apparaat de markt gaat zien. Mocht dat zo zijn dan hopen wij daar een sterke line-up bij te zien. De kritiek die wij uiten op Nintendo komt natuurlijk vanuit een warm hart omdat wij het bedrijf graag zien slagen. Hoe denken jullie over de NX? Zijn jullie al klaar voor een nieuwe console of hebben jullie nog veel plezier met de Wii U? Laat het vooral weten in een reactie!

  1.   
    Neolite's avatar

    Alles valt of staat natuurlijk mij third party development. Als games zoals Battlefield en Call of Duty niet naar de Nintendo NX komen dan kun je het natuurlijk gewoon vergeten bij de meeste gamers.

  2.   
    RiiLaKuma's avatar

    Neolite schreef, "Alles valt of staat natuurlijk mij third party development. Als games zoals Battlefield en Call of Duty niet naar de Nintendo NX komen dan kun je het natuurlijk gewoon vergeten bij de meeste gamers."

    Hoewel ik persoonlijk betwijfel hoeveel mensen dat soort games echt kopen op de Nintendo consoles, zie ik wel een punt in wat je zegt. Nu hoeft het niet eens zo zeer om Battlefield en CoD te draaien maar er zijn wel een aantal andere third party games waar Nintendo van kan profiteren.

    Persoonlijk denk ik wel dat Nintendo op het moment de enige van de grote drie is die zichzelf voldoende kan ondersteunen met first en second party games. Er zijn wel wat franchises die Nintendo terug kan halen zoals F-Zero of een degelijke Metroid. Ik denk dat de NX wel wat meer verkoopt als ze overwegen hier iets mee te doen.

  3.   
    Downzilla's avatar

    Is nintendo niet vooral populair in azië enzo met third party games die niet populair zijn in het westen?

  4.   
    mrb80's avatar

    Ik durf te wedden dat het aantal launch games schraal gaat zijn. Ze gaan weer beloven dat third party partijen de NX gaan ondersteunen bla bla maar als verkopen tegenvallen komt er niks van terecht. Ik hoop het zo dat de nieuwe console vet gaat worden maar ben er bang voor..

  5.   
    J.W.'s avatar

    Ach, vond het wel lekker een COD op de wii te spelen met een geweer in je handen ipv een controller. Alleen het aantal spelers online werd wat krap 500 op een avond :))

    Ben benieuwd waar Nintendo mee komt. Naar horen waren een aantal third party ontwikkelaars wel positief over de nieuwe console.

    Let’s see.