Twitch vraagt streamers naar interesse in meer non-gaming content

Na Twitch Creative en later ook de nieuwe Social Eating-categorie, lijkt het streamplatform voor games zich verder te oriënteren in niet aan games gerelateerde content. Twitch-gebruikers die zelf met regelmaat livestreamen, worden nu namelijk gevraagd een enquête in te vullen over andere content. Hoeveel interesse zouden zij (en hun volgers) hebben voor uitzendingen die niet over games gaan?


Nu creativiteit en het wegschransen van een Big Mac hun thuis hebben kunnen vinden op Twitch, is het maar de vraag hoe ver het platform wil gaan om af te wijken van diens ingebakken ‘game-imago’. In de nu rondgaande vragenlijst wordt onder meer interesse gepeild voor live content rondom stripboeken, LARP-ing, wetenschap, vlogs en diverse andere lifestyle-onderwerpen. Momenteel staat Twitch lang niet alle vormen van livestreams toe, maar dat kan aan de hand van deze enquête uiteraard wel veranderen.

Wat jij? Moet Twitch vasthouden aan het vooral op games gerichte imago, of zijn eigenlijk alle vormen van livestreams wel welkom op de website?

  1.   
    Bosnegert's avatar

    bepaalde dames zouden wat mij betreft wel toegelaten mogen 😉

  2.   
    Downzilla's avatar

    Peter met lippenstift!

  3.   
    3333/3333's avatar

    Er is een reden dat Twitch veel succesvoller is geworden dan Justintv ooit was, juist omdat Twitch specifiek op games was gericht. In feite gaan ze nu weer terug naar de oude formule, zie het nut er niet van in.

  4.   
    Tom's avatar

    Er wordt momenteel enkel interesse gemeten. Twitch heeft verder nog niets officieel aangekondigd met betrekking tot de uitbreiding van het aanbod.

    Namens GamersNET heb ik zelf gepleit voor een behoud van de focus. Andere content zou voor sommige kanalen misschien leuke uitstapjes kunnen bieden, maar ik geloof ook dat het met Creative, Music en Social Eating voorlopig wel goed zit.

  5.   
    RemcoS81's avatar

    Er worden toch al uitstapjes gemaakt naast gamen? Zo kom ik wel eens een DJ tegen of een photoshopper. Of gaat het juist om dingen die je echt buiten een computer om doet?

  6.   
    Tom's avatar

    Creative streams zijn ook grotendeels zonder intensief gebruik van computers (naast de stream zelf dan), maar het gaat inderdaad om meer van dat soort praktijken. In het nieuwsbericht staan al een paar voorbeelden. Denk aan sport, rollenspellen, how-to’s of beauty-streams.

  7.   
    mheiden21's avatar

    Kunnen ze die onzin niet op youtube laten.. Prima plek voor vloggers en how-to je auto stofzuigen. :/

  8.   
    ScorpionNL's avatar

    Ze moeten het lekker bij alleen games laten. Te minste dat is mijn mening.

    Dan kunnen ze beter lijkt mij een soort zuster streaming dienst beginnen die alleen dat soort dingen uitzend.

  9.   
    PaNNa's avatar

    Ik vraag me af welke onzin ze dan gaan streamen? Hun leven met een Go-Pro cam op hun kop?