Geen backward compatibility, externe HDD’s of achievements voor Nintendo Switch

Kotaku heeft Nintendo de kleren van het lijf gevraagd in een uitgebreid interview. Daarbij kwamen enkele pijnlijke concessies aan het licht. Zo ondersteunt de Nintendo Switch geen backward compatibility, wat inhoudt dat je GameCube- en Wii (U)-games niet op het apparaat kunt spelen. Ook controllers en accessoires van oude apparaten worden niet ondersteund.

Verder was Nintendo vaag over de mogelijkheid om reeds gedane aankopen in de Virtual Console te herstellen op de Switch:

The Nintendo Switch system is not backward compatible with games designed for other systems, and is not currently compatible with controllers designed for other systems. […] We have nothing to announce regarding Virtual Console or other types of digital purchases at this time.
Nintendo benadrukte dat ondersteuning voor oude controllers later mogelijk nog wordt toegevoegd. Backward compatibility voor games lijkt er echter – ook op de lange termijn – niet in te zitten.

Nog een aantal andere noemenswaardige uitspraken: de Nintendo Switch ondersteunt bij zijn launch geen externe harde schijven en Nintendo wilde niets zeggen over een mogelijk achievement- of trofeesysteem. Verder meldde de Japanse spellenmaker dat je met de Share-knop momenteel enkel screenshots kunt opslaan en delen. Het opnemen van videobeelden behoort dus niet tot de mogelijkheden. Tot slot meldde Nintendo dat we voorlopig geen streamingapplicaties als Netflix hoeven te verwachten.

Lees het volledige interview op Kotaku voor informatie over onder andere Mii’s, SD-kaarten en het online winkelkanaal.

  1.   
    Throbert's avatar

    RIP Nintendo Switch

  2.   
    sjaak19832015's avatar

    Een achievement systeem is toch wel een beetje een must. Juist dit zorgt ervoor dat de wat meer gedreven speler van een bepaalde game er nog langer van te laten genieten. Ook vergroot dit de keus om de game nog eens te willen spelen om bepaalde achievements te behalen. Wie is Nintendo ons dit te ontnemen daar waar dit op ongeveer elk ander game platform wel is terug te vinden.

  3.   
    Sixty's avatar

    achievements zijn leuk, maar geen must. Ik heb nog steeds liever de ingame achievements zoals Ratchet and Clank dat vroeger deed. Krijg je tenminste ingame skins enzo voor terug.

    Ik vind het wel jammer dat ze nu nog niks over de VC zeggen, kom op Nintendo als je echt luistert naar ons dan weet je wat iedereen wilt.

  4.   
    Rolf31's avatar

    Throbert schreef, "RIP Nintendo Switch"

    Goeie! 8)
    Maar zeker eens…

    De Switch stond al niet hoog op m’n lijstje, maar nu staat ie zeker niet op pagina 1

  5.   
    noah81's avatar

    Rolf31″][quote=”Throbert schreef, "RIP Nintendo Switch"

    Goeie! 8)
    Maar zeker eens…
    De Switch stond al niet hoog op m’n lijstje, maar nu staat ie zeker niet op pagina 1[/quote]
    Ik verwacht ook niet veel van deze console, het is alleen dat Nintendo 2 games maakt die ik gewoon ontzettend graag wil spelen. Namelijk zelda en super Mario..
    Daarom moet en zal ik die console toch wel weer kopen, maar niet bij de release.

  6.   
    FireBallz's avatar

    ”sjaak19832015″ schreef, "Een achievement systeem is toch wel een beetje een must. Juist dit zorgt ervoor dat de wat meer gedreven speler van een bepaalde game er nog langer van te laten genieten. Ook vergroot dit de keus om de game nog eens te willen spelen om bepaalde achievements te behalen. Wie is Nintendo ons dit te ontnemen daar waar dit op ongeveer elk ander game platform wel is terug te vinden. "

    Mee eens. Vind het zelf ook erg vermakelijk om een paar uren te steken om een paar trofeeën te halen, om zo de begeerde Platinum te unlocken 🙂

  7.   
    jelte23's avatar

    Ik vind dat veel mensen zo’n negatieve instelling hebben tegen de switch. Hij is nog niet eens uit. Geeft het een kans en dan zien we vanzelf wel of het een succes word.

  8.   
    3333/3333's avatar

    Een tablet die geen fysieke discs leest, wat een verassing. De Xbox One is ook amper backwardscompatible, de PS4 leest ook geen PS3/PS2 games en ondersteunt geen installaties op een externe HDD. (Games die je al fysiek hebt opnieuw digitaal moeten kopen/downloaden is natuurlijk geen echte backwards compatibility)

    Ben geen Nintendo fan, maar beetje hypocriet als consolegamers de Switch om déze redenen afzeiken.