Linksys en Killer-fabrikant werken samen voor eigen gaming-router

Modems en routers zijn uiteraard niet het meest spannende deel van een set-up, maar zodra ze specifiek op ‘gaming’ gericht worden, gaat er bij ons toch een Pavlov-achtig belletje rinkelen. In het verleden zagen we dat al met de ASUS RT-AC5300 en vandaag is dat wederom het geval met de Linksys WRT32X, die recentelijk onthuld werd op de Consumer Electronics Show (CES) 2017 in Las Vegas.

Voor de nieuwe gaming-router in Linksys’ WRT-reeks slaat de fabrikant namelijk de handen ineen met Rivet Networks, het bedrijf achter het Killer-merk voor gaming grade aansluitingen en netwerkkaarten. Allemaal snufjes om de online game-ervaring van de gebruiker zo soepel mogelijk te krijgen. Killer LAN of Killer Wi-Fi vinden we dan ook meer dan eens terug in, bijvoorbeeld, high-end MSI game-systemen.


In het geval van de Linksys WRT32X brengt de samenwerking met Rivet een boel Killer-waardige componenten voor de router. De Killer Prioritization Engine zit ingebouwd op de chip en alle vijf beschikbare netwerkpoorten zijn evenals van dezelfde makelij.

De ingebouwde netwerkchip en firmware streven ernaar om verschillende data-streams optimaal te verdelen, maar dus ook om online gaming sneller door te spelen. De kanttekening hieraan is dat de router zich specifiek lijkt te richten op apparaten die zelf ook beschikken over hardware uit de Killer-reeks.

Hoe de WRT32X precies zal presteren, is nog maar de vraag. Maar de recent onthulde waslijst aan technische specificaties en functionaliteiten belooft in ieder geval al veel goeds:

• 1,8 GHz dual-core ARM CPU
• Dual-band 3×3 met Tri‐Stream 160-technologie voor 2,6 Gbps op 5GHz
• MU-MIMO-technologie voor een efficiënt bandbreedteverbruik
• QoS-engine ondersteund door Killer-technologie
• Exclusieve optimalisatie voor Killer gaming clients in systemen van onder meer MSI, Alienware en Razer
• DFS-gecertificeerd voor gebruik in het vrije DFS-kanaalbereik
• 256 MB aan flash-geheugen en 512 MB aan DDR3-geheugen
• 4 antennes en PA’s voor vergroot bereik
• Gigabit Ethernet-switch met 5 poorten en TCAM
• eSATA-, USB 3.0- en USB 2.0-poort voor NAS-achtige opslag
• Killer Control Center-software voor bediening van de router
• Ondersteuning voor open source-toepassingen op basis van OpenWrt en DD-WRT
Dat alles moet op de kop gaan voor een richtprijs van 299,99 euro. De Linksys WRT32X is met alle waarschijnlijkheid in het voorjaar van 2017 te koop. Een flinke tik betaalbaarder dan de ASUS RT-AC5300, met zijn acht antennes en een prijskaartje van circa 449,99 euro.

Wat jij? Is een vooruitstrevende gaming-router voor jou in het verschiet, of wordt je absoluut niet warm van al die specificaties en beloftes?

  1.   
    Thijs.'s avatar

    Ik geloof hier niet echt in. Geeft me een beetje het gevoel van hier hebben wij de gamer tag op geplakt dus nu kunnen we er een X bedrag aan de prijs toevoegen. Internet is internet. Een beetje degelijke router doet precies het zelfde als dit product. En die ‘killer-technologie’ heb ik al helemaal me vragen bij 🙄

  2.   
    3333/3333's avatar

    Thijs. schreef, "Geeft me een beetje het gevoel van hier hebben wij de gamer tag op geplakt dus nu kunnen we er een X bedrag aan de prijs toevoegen. "

    Precies hetzelfde als met muizen, headsets, keyboards, stoelen etc gebeurd. Gamers kopen het toch wel.