NES Classic Mini gehackt; mogelijk om zelf meer NES-games toe te voegen

Nintendo’s NES Classic Mini was voor velen het Sinterklaas- of Kerstcadeau van 2016. Tenminste, als je zo gelukkig was om de schaars verkrijgbare console te bemachtigen. Mocht je zo gelukkig zijn om er één in huis te hebben staan, dan zou het kunnen dat je inmiddels bent uitgekeken op de dertig games die er bij de NES Mini worden geleverd.

Als je bereid bent om een klein risico te nemen, dan kun je het aantal games op je NES op onofficiële wijze echter vergroten. Hackers hebben het namelijk vooral gekregen om op een relatief gemakkelijke wijze nieuwe (NES-)spellen aan de Classic Mini toe te voegen. Dit is mogelijk doordat de USB-kabel die voor de stroomtoevoer zorgt, ook geschikt is om data mee te transporteren. Zo wordt het ineens mogelijk om klassiekers als Battletoads, Duck Tales en Teenage Mutant Ninja Turtles op je NES Classic Mini te draaien.

Meer weten? Check dan deze berichten, maar realiseer je wel dat je dit op eigen risico doet!

  1.   
    CHILLOZZ's avatar

    daar kon je opzich wel al op wachten hahaha

  2.   
    iDraxo's avatar

    Ik heb zelf mijn 3ds ook omgebouwd met een programma dat homebrew heet ik gok dat dat ook op Mini nes komt omdat ze natuurlijk willen uit breiden met games enzo er komt zeker een manier om dit tedoen om games erop tezetten