Nintendo Switch controllers kunnen niet opladen met de bijgeleverde grip

Hoewel pre-orders van de Nintendo Switch bijna niet meer te vinden zijn en Nintendo beloofd heeft genoeg consoles beschikbaar te hebben bij launch zijn er nog genoeg gamers die twijfelen over het aanschaffen van het apparaat. Die twijfel wordt wellicht groter nu bekend is geworden dat de Joy-Con controllers niet opgeladen kunnen worden met de grip die bij de console geleverd wordt.

Er zit wel een oplaadstation bij de Nintendo Switch maar dat is niet de grip waar je de Joy-Con controllers insteekt. Mocht je toch een grip willen die een oplaadfunctie heeft dan wordt je aangewezen op een los setje Joy-Con controllers. Volgens Nintendo moet een controller zo’n 3.5 uur opladen en gaat hij 20 uurtjes gamen mee. De Nintendo Switch komt 3 maart uit, dus er is nog tijd om wat extra geld te sparen. Ben jij benieuwd naar wat wij van de Switch vinden? Bekijk dan onze video preview van de Nintendo Switch!

  1.   
    Sixty's avatar

    okay…. ik dacht toch echt dat dat kon, was dat een aan name of heeft Nintendo dat ook daadwerkelijk gezegd?

  2.   
    Mattiees's avatar

    maar als ik het dus goed begrijp laden ze op als je ze aan de ‘tablet’ bevestigt? Maar als je mario kart gaat spelen op je tv dan werken ze maar 3,5 uur klopt het zo ongeveer?

  3.   
    RiiLaKuma's avatar

    Mattiees schreef, "maar als ik het dus goed begrijp laden ze op als je ze aan de ‘tablet’ bevestigt? Maar als je mario kart gaat spelen op je tv dan werken ze maar 3,5 uur klopt het zo ongeveer?"

    Je Joy-Con controllers zijn gewoon op te laden, maar het specifieke grip onderdeel dat erbij zit doet dit niet. Mocht je een setje Joy-Con controllers erbij kopen dan krijg je wel een grip erbij die oplaadt is wat ik ervan begreep.

  4.   
    Tom's avatar

    Nee, volgens mij bedoelt Nintendo dat je met 3,5 uur opladen ruim 20 uur aan actieve batterijduur krijgt. Zou goed kunnen dat dat een accurate som is, maar alsnog jammer dat de grip ze niet op kan laden, ook niet als deze bijvoorbeeld met een USB-kabel aangesloten zou zijn.

  5.   
    Eon's avatar

    Geen probleem toch? Anders heb je wel érg veel devices om op te laden.