Yooka-Laylee krijgt multiplayer-functies

Team17 heeft een nieuwe trailer naar buiten gebracht van Yooka-Laylee waarin multiplayer-functies onthuld wordt. Het spel Yooka-Laylee krijgt lokale multiplayer arcade games die speelbaar zijn in Rextro’s Arcade. De spelletjes kunnen met tot wel vier spelers gespeeld worden.

Er zijn al een aantal multiplayer minigames bekend: Glaciators, Kartos Karting, Blag the Flag, Gun-let Run, Jobstacle Course en Hurdle Hijinx. De spelletjes spreken voor zichzelf. Zo is Blag in the Flag bijvoorbeeld een soort ‘capture the flag’ en is Kartos Karting een racing minigame. Ook zijn er speciale muntjes te verdienen waarmee de arcade-kasten een ‘power up’ krijgen waardoor er Pagies verdient kunnen worden.

Naast de minigames kan één speler ook meehelpen in het normale avontuur door speler 1 bij te staan. Met een tweede controller kan iemand helpen spullen op te pakken, valstrikken te ontmantelen en helpen moeilijke platformen te overbruggen. Yooka-Laylee komt 11 april uit voor PlayStation 4, Xbox One, pc en Linux.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren