Call of Duty-serie gaat in 2017 ‘terug naar de roots’ met ‘traditionele combat’

Hoewel Call of Duty in 2016 meer kritiek dan ooit kreeg, was de serie nog nooit zo populair. In een financieel rapport laat Activision-Blizzard weten dat de serie vorig jaar een recordaantal MAUs (monthly average users) kende. Dat is echter niet volledig te danken aan COD: Infinite Warfare.

Hoewel Infinite Warfare ervoor zorgde dat Call of Duty voor het achtste jaar op rij de bestverkopende gameserie in Noord Amerika werd, deed de game het niet zo goed als zijn voorgangers. Gelukkig voor Activision bleven veel spelers hangen bij Black Ops 3. Sterker nog: Black Ops 3 boekte in 2016 een recordomzet aan inkomsten uit DLC. Dit verklaart waarschijnlijk waarom we zelfs dit jaar nog nieuwe DLC kunnen verwachten.

Toch doen de dalende verkoopcijfers van Infinite Warfare pijn. COO Thomas Tippl zei zelfs publiekelijk dat de financiële resultaten van de game tegenvallen. Hoewel hij Activisions keuze voor een futuristische setting verdedigde, maakte Tippl ook duidelijk dat de kritiek van spelers gehoord is:

It’s clear for a portion of our audience, the space setting just didn’t resonate.
Daarom gaat de Call of Duty-game van 2017 “terug naar de roots van de franchise”. Tippl beloofde dat de futuristische setting overboord gaat en sprak over “traditionele combat”. De eerste drie Call of Duty-titels speelden zich af ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, dus mogelijk wordt het virtuele jachtseizoen op Duitsers en Japanners later dit jaar wederom geopend.

  1.   
    Throbert's avatar

    Make cod great again

  2.   
    Thijs.'s avatar

    PLEASE DONT SUCK PLEASE DONT SUCK

  3.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Hopelijk wordt het een WW1 game gevuld met etnische minderheden

  4.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Zie hier, ze luisteren NIET naar de (long time) fans van de serie, ze luisteren NAAR dalende verkoopcijfers! En welicht hoe goed en veel Battlefield 1 verkocht en deed willen ze lekker meedoen.

    Other than that sluit ik me hierop aan!

    Thijs. schreef, "PLEASE DONT SUCK PLEASE DONT SUCK"

  5.   
    Batman360x's avatar

    Tuurlijk luisteren die niet … cijfers alleen tellen … allemaal ‘boekhouders’ …

  6.   
    mmx's avatar

    Misschien doen ze het nu beter dan de laatste keer .Ik ben benieuwd een WW II game zou ik wel willen alles beter dan stomme robots .

  7.   
    PaNNa's avatar

    Ik zou al blij zijn dat de enemy geen 3m de hoogte in springt, then i’ll not die by bullshit.

    Batman360x schreef, "Tuurlijk luisteren die niet … cijfers alleen tellen … allemaal ‘boekhouders’ …"

    Ze zullen wel moeten, want anders koopt niemand die troep nog. Ja juist, IW gewoon troep. Ik heb hem nog steeds niet gekocht, BO3 had ook bullshit en veel zelfs. Maar toch blijft die in alle opzichten beter dan IW, ik werd depressief als ik IW gameplay zag. Alles donker , grijs, trage gameplay en de ttk trekt op niks (nog steeds). BO3 daarin tegenover is veel kleurrijker, doet me een plezier aan men ogen en mijn humeur is beter. Ook hou ik gewoon van Fast paced games.

  8.   
    Bosnegert's avatar

    eindelijk dit werd tijd. anders gaan ze nu een cod in irak oorlog ofzo doen ook wel een interessante setting.

  9.   
    Amaraldane's avatar

    Sowieso gaan ze een slechte game maken om dan een een dlc te verkopen die terug gaat naar de roots met 1 missie voor 60 euro.

  10.   
    Moodey's avatar

    CoD vs IS, puik plan.

  11.   
    FireBallz's avatar

    Iedereen hierboven, wees nou eens niet zo pessimistisch meteen. Jullie hebben meteen weer vooroordelen. Misschien wordt CoD 2017 de beste Call of Duty sinds 2010. Joost mag het weten. Heb in ieder geval zin in een nieuwe Call of Duty met boots on the ground , IW, AW net zo goed als BO3 hebben mij zeker niet weten te overtuigen.

  12.   
    Papachico's avatar

    DutchGamer-W-“]Zie hier, ze luisteren NIET naar de (long time) fans van de serie, ze luisteren NAAR dalende verkoopcijfers! En welicht hoe goed en veel Battlefield 1 verkocht en deed willen ze lekker meedoen.
    Other than that sluit ik me hierop aan!
    [quote=”Thijs. schreef, "PLEASE DONT SUCK PLEASE DONT SUCK"

    [/quote]

    Alsof niemand dat weet. Activision luistert naar geld, niet naar mensen 😛

  13.   
    tranceguy's avatar

    Weer terug naar hetzelfde is anders niet wat de meeste gamers willen denk ik…