Auteur : Tom Kauwenberg maandag 13 februari 2017 om 19:28:06

Forza-franchise behaalt mijlpaal van 1 miljard dollar in omzet

Uitgever Microsoft heeft een heugelijk mijlpaal om mede te delen: de Forza-franchise draait op volle toeren. Rond het eind van vorig jaar blijkt de race-serie in zijn totaliteit een omzet van ruim 1 miljard dollar (!) behaald te hebben. Het mijlpaal is te danken aan niet alleen het oorspronkelijke reeks Forza Motorsport-spellen, maar uiteraard ook de arcade-vriendelijke spin-off Forza Horizon.

In december tikte de spelersteller van Forza al tegen de 14 miljoen unieke gamers aan en bleek het (ook door GamersNET) bejubelde Forza Horizon 3 op zichzelf al goed voor zeker 2,5 miljoen verkopen.


Microsoft, maar ook ontwikkelstudio's Turn 10 en Playground Games zijn de aanhangers en fans van de franchise dankbaar, en hopen in het vervolg nog meer succes te boeken met de serie. Afgelopen jaar zat dat blijkbaar al goed snor, met een eerste plek voor Forza Horizon 3 in de GamersNET Game Awards 2016 als kers op de overwinningstaart.

Ondertussen wijkt Playground Games, vooral verantwoordelijk voor Forza Horizon, nu wel enigszins af van het race-genre. Zij zouden in het geheim bezig moeten zijn met een niet-racing game, onder de mysterieuze werktitel 'Project 2'.
Reacties
Ga naar pagina:
Nog geen reacties
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juni 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie