Kaplan wil van muis en toetsenbord functionaliteit bij Overwatch op consoles af

Eén van de belangrijke personen achter Overwatch, Jeff Kaplan, is geen fan van het gebruik van muis en toetsenbord bij Overwatch op consoles. Het gebruik van een muis en toetsenbord zou oneerlijk zijn tegenover spelers met een controller. Om die reden strijdt Kaplan nu tegen de mogelijkheid dit te kunnen gebruiken in Overwatch door met Sony en Microsoft in overleg te gaan.

Op het Battlenet forum laat Kaplan van zich horen:

“We have contacted both first-party console manufacturers and expressed our concern about the use of mouse and keyboard and input conversion devices. We have lobbied and will continue to lobby for first-party console manufacturers to either disallow mouse and keyboard and input conversion devices or openly and easily support mouse and keyboard for all players.”
Door middel van converters als XIM kunnen spelers ook op consoles muis en toetsenbord gebruiken. Op het forum worden veel spelers met een hoge rang verdacht van het gebruiken van een muis en toetsenbord. Het is technisch gezien niet valsspelen, maar zo wordt het door velen wel ervaren.

Vooralsnog lijken Sony en Microsoft geen interesse te hebben in de klaagzang van Kaplan. Zo is de HORI TAC Pro, een muis en mini-toetsenbord, gelicenseerd voor de PlayStation 4 en Microsoft doet nu veel met cross-buy en cross-play tussen Xbox One en Windows 10.

  1.   
    sjaak19832015's avatar

    Wat een azijnpissers pff zou echt te gek voor woorden zijn als ze dit daadwerkelijk gaan doorzetten.
    Als pc gamers met controller gaan zeuren over mensen die liever met muis en toetsenbord gamen moeten ze lekker een console kopen dan hebben ze geen last van dit probleem.

  2.   
    Tom's avatar

    Sjaak, m’n jongen: het gaat over Overwatch op consoles. Niet pc.

    Pro-tip: lees het nieuwsbericht voordat je gal spuwt. Of in ieder geval de kop, als je haast hebt.

  3.   
    madda's avatar

    Ik vind dat als je met muis en toetsenbord wil spelen je lekker op de PC moet gaan spelen, Spelers met muis en toetsenbord hebben immers wat voordeel tegenover mensen die met een controller spelen. Dus van mij mogen ze dit wel invoeren al heb ik er zelf niet zo last van bij overwatch moet ik zeggen 😛

  4.   
    sjaak19832015's avatar

    Tom schreef, "Sjaak, m’n jongen: het gaat over Overwatch op consoles. Niet pc.
    Pro-tip: lees het nieuwsbericht voordat je gal spuwt. Of in ieder geval de kop, als je haast hebt. "

    Ja ik zag het te laat maar als ik hier me comment wil wijzigen lijkt het alsof dat niet doorgevoerd wordt.
    Ik had het fijner gevonden als jullie de moeite genomen hadden me te helpen met dit probleem. Tevens rest me de vraag of er een kans is dat jullie het comment systeem van Disqus gaan gebruiken in de toekomst omdat dit uitgebreider is.

    Ik mag misschien soms weleens bot uit de hoek komen maar ik heb verder geen slechte bedoelingen hiermee.
    Keep up the good work (Dat mag ook weleens gezegd worden).

  5.   
    Sixty's avatar

    madda schreef, "Ik vind dat als je met muis en toetsenbord wil spelen je lekker op de PC moet gaan spelen, Spelers met muis en toetsenbord hebben immers wat voordeel tegenover mensen die met een controller spelen. Dus van mij mogen ze dit wel invoeren al heb ik er zelf niet zo last van bij overwatch moet ik zeggen 😛 "

    niet iedereen heeft het geld om een gaming pc te kopen, en een console is dan makkelijker en dan hoef je je ook neit zorgen te maken over het feit dat bepaalde games niet werken. Geef dan de optie om te zeggen dat je niet tegen die mensen wilt spelen.

  6.   
    sjaak19832015's avatar

    Sixty schreef, "

    ”madda” schreef, "Ik vind dat als je met muis en toetsenbord wil spelen je lekker op de PC moet gaan spelen, Spelers met muis en toetsenbord hebben immers wat voordeel tegenover mensen die met een controller spelen. Dus van mij mogen ze dit wel invoeren al heb ik er zelf niet zo last van bij overwatch moet ik zeggen 😛 "

    niet iedereen heeft het geld om een gaming pc te kopen, en een console is dan makkelijker en dan hoef je je ook neit zorgen te maken over het feit dat bepaalde games niet werken. Geef dan de optie om te zeggen dat je niet tegen die mensen wilt spelen."

    Voor Overwatch heb je echt geen gaming pc nodig hoor lol.

  7.   
    BearsRidingTanks's avatar

    http://www.avi-lezen.nl/site/
    Belangrijker dan je zou denken

  8.   
    Tom's avatar

    ”sjaak19832015″ schreef, "Ik had het fijner gevonden als jullie de moeite genomen hadden me te helpen met dit probleem. Tevens rest me de vraag of er een kans is dat jullie het comment systeem van Disqus gaan gebruiken in de toekomst omdat dit uitgebreider is. "

    Ik zou je graag helpen, maar helaas is de huidige versie van onze website een beetje end-of-line. Er is een boel fout mee, maar we gaan het niet meer verbeteren aangezien er ondertussen al aan een nieuwe website gewerkt wordt. En nee, voor zover ik weet gaan we niet werken met Disqus, aangezien we waarde hechten aan een first-party systeem voor reacties en profielen, en liever niet aan externe zaken gebonden willen worden.

    Hoe dat precies uit gaat pakken, daar hebben we hier ook niet echt veel benul van. De redactie en de programmerende zijdes zijn twee losse kampen.

  9.   
    Nitrix31's avatar

    Nah, laat mensen gewoon zelf bepalen wat ze fijn vinden spelen. Als je goed bent met een controller speel je met een controller, als je beter uit de voeten kan met muis en keyboard dan speel je daarmee. Die converters zijn juist een stap in de goeie richting als het gaat om FPS games op consoles. Ik hoop juist dat de consoles muis en keyboard veel meer gaan supporten. 😆

  10.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Maakt niet uit hoe goed je met een controller bent, als je tegen iemand speelt die goed is met een muis en toetsenbord ben je 9 van de 10 keer kanonnenvoer. Heb het zelf wel gemerkt toen ik nog veel CoD speelde. Op console zat ik vaak in de top 3 in bijv. TDM en FFA won ik bijna altijd #humblebrag maar op pc merkte ik toch dat ik zelfs met aim assist gewoon niet snel en precies genoeg was om het tegen goede muis/toetsenbord spelers op te nemen. Een muis is in shooters gewoon objectief beter dan het rechter stickje van je controller

  11.   
    Chayan's avatar

    Ik had het fijner gevonden als jullie de moeite genomen hadden me te helpen met dit probleem. Tevens rest me de vraag of er een kans is dat jullie het comment systeem van Disqus gaan gebruiken in de toekomst omdat dit uitgebreider is.

    Als men Disqus gaat gebruiken zal ik mijn profiel verwijderen. Een plugin als disqus is nog 10 x erger dan Google en Facebook. Deze laatste bedrijven gebruiken de vergaarde data alleen voor hun eigen advertentienetwerk, maar Disqus verkoopt hun data aan iedereen. Als het je niets uitmaakt dat bijvoorbeeld verzekeringen in de toekomst weten dat je gezocht hebt op een bepaalde medische kwaal, maat je vooral met zo’n partij in zee gaan.

  12.   
    Tom's avatar

    Sowieso zie je de gemeenschappen van verschillende websites nog vaak sneller doodbloeden wanneer er gekozen wordt voor een Disqus of Facebook-integratie. Het is toch weer een extra stap om als bezoeker ook daarvoor een account aan te maken, wat sommige passanten weer af doet schrikken.

    Bovendien hebben we gewoon erg toffe plannen voor een eigen, vernieuwd reactiesysteem. De veelgevraagde upvotes zijn bijvoorbeeld mogelijk, maar ook andere integraties met de website en de bezoekers. Ik ben in ieder geval hoopvol.

  13.   
    PaNNa's avatar

    ”sjaak19832015″ schreef, "Wat een azijnpissers pff zou echt te gek voor woorden zijn als ze dit daadwerkelijk gaan doorzetten.
    Als pc gamers met controller gaan zeuren over mensen die liever met muis en toetsenbord gamen moeten ze lekker een console kopen dan hebben ze geen last van dit probleem."

    Het gaat erom dat het storend is voor sommige spelers.. Ik haat het ook als ik als PC gamer op fps games speel zoals cod of iets anders en er zijn een paar controller heroes in de lobby. Ik kan het je vertellen door te 1ste sec van de killcam te bekijken aan de hand van zijn movement. En heb zelf 1 keer met een XIM op console gespeelt, ik moest men headset uitzetten vanwege het geschreeuw van de tegenstanders.