Meer dan de helft van pc-aankopen For Honor zijn op Steam gedaan

Pc-gamers kennen het inmiddels wel: Ubisoft-games die verkrijgbaar zijn via Steam, maar ook als Uplay keys. Die laatste zijn over het algemeen goedkoper, maar in het geval van For Honor maakt dat niet heel veel verschil. Meer dan de helft van de totale pc-verkopen van de game zijn namelijk via Steam gedaan. Dit meldt Githyp in een recent rapport.

Op de eerste dag na release kochten 45.836 pc-gamers For Honor via Steam, waar in de daaropvolgende zaterdag nog eens 45.944 spelers bij kwamen. Volgens Githyp vormen de Steam-kopers 54 procent van de totale verkopen van For Honor. De andere 46 procent zijn aankopen die via Uplay zelf zijn gedaan óf codes die gratis werden geleverd bij aankoop van een GTX-grafische kaart van NVIDIA.

Het lijkt er dus op dat Uplay niet langer het grootste platform is voor pc-gamers als het aankomt op Ubisoft-games. Binnenkort komt natuurlijk Ghost Recon: Wildlands uit, dus laten we hopen dat Ubisoft de openbare verkoopteller blijft gebruiken, zodat we die theorie verder kunnen testen.

  1.   
    Thijs.'s avatar

    Ubisoft doet altijd nog erg zijn best om mensen naar u-play te krijgen. Zelfs met 20% korting op nieuwe games en fysieke exemplaren. Helaas werkt het blijkbaar niet zo

  2.   
    3333/3333's avatar

    Thijs. schreef, "Ubisoft doet altijd nog erg zijn best om mensen naar u-play te krijgen. Zelfs met 20% korting op nieuwe games en fysieke exemplaren. Helaas werkt het blijkbaar niet zo"

    Aantal mensen is het probleem niet, als je op Steam koopt moet je de game alsnog via uPlay spelen. Ze lopen natuurlijk wel wat inkomsten mis wanneer Steam een deel van de opbrengsten opstrijkt.

  3.   
    sjaak19832015's avatar

    Patriotic Pepe schreef, "

    ”Thijs.” schreef, "Ubisoft doet altijd nog erg zijn best om mensen naar u-play te krijgen. Zelfs met 20% korting op nieuwe games en fysieke exemplaren. Helaas werkt het blijkbaar niet zo"

    Aantal mensen is het probleem niet, als je op Steam koopt moet je de game alsnog via uPlay spelen. Ze lopen natuurlijk wel wat inkomsten mis wanneer Steam een deel van de opbrengsten opstrijkt. "

    Ja Uplay ik heb zelf ook liever Steam hoewel je wel extra content krijg via Uplay wat het nog enigzins de moeite waard maakt. Ik zat zelf ook te twijfelen tussen 2 Ubisoft games en naar het spelen van de open beta heb ik gekozen voor Ghost Recon Wildlands wat een geweldige game. Hopelijk wordt deze nog wel ff van een goeie Day 1 patch voorzien.