Nier: Automata krijgt Souls-achtig ‘Android System’

Square Enix en Platinum Games hebben nieuwe details vrijgegeven over Nier: Automata. Tijdens een livestream gaven zij informatie over een online-component in de aankomende actie-RPG. Het gaat om een “Android System” dat doet denken aan de Souls-franchise.

In Nier: Automata speel je als android 2B. Hoewel het geen mens van vlees en bloed betreft, is het mogelijk om ‘dood’ te gaan. Op het moment dat het je gebeurt, begin je vanaf een checkpoint en laat je een lege huls achter in de spelwereld die je weer kunt opsporen. Lukt het om je oude lichaam opnieuw te vinden – voordat je weer het loodje legt – dan kun je materialen terugwinnen zoals de plug-in chips. Daarnaast kan de teruggevonden android je tijdelijk bijstaan in de gevechten. Het principe kan dus zorgen voor een extra steun in de verhitte strijd.

Mocht je met het internet verbonden zijn, dan is het zelfs mogelijk om de gevallen androids van andere spelers te vinden en deze aan je zijde te laten vechten. Het is niet duidelijk of dit zal betekenen dat je ook hun materialen kunt overnemen. NieR: Automata daarnaast DLC gaan krijgen, maar wat de DLC precies zal inhouden is nog niet bekend. Op 22 februari komt er verder een gratis PlayStation 4-thema beschikbaar.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren