Niet alle Nintendo Switch-games zullen tv-modus ondersteunen

Over vier dagen is het zover, dan ligt de Nintendo Switch in de winkels. Het zal je vermoedelijk niet ontgaan zijn dat je met Nintendo’s nieuwe console zowel onderweg als op je televisie kan gamen, door het draagbare scherm al dan niet in de speciale dock te stoppen. Niet iedere game zal je echter op zowel je tv als onderweg kunnen spelen.

Zo kan het ritmespel Voez, een Japanse launchtitel voor de Switch, enkel gespeeld worden in de ‘tablet-modus’. Omdat Voez, dat vorig jaar verscheen voor iOS en Android, gebruikmaakt van het touchscreen van de Switch is het niet mogelijk om de game ook op je televisie te spelen.

Hoewel Voez vooralsnog de enige game is waarvan het bekend is dat deze enkel in de tablet-modus van de Switch gespeeld wordt, is het aannemelijk dat we in de toekomst meer Switch-spellen zullen zien die je niet op je tv kunt spelen.

  1.   
    kiesmaarwa's avatar

    Ik dacht even ”waarom in godsnaam zou een game wel op de de handheld kunnen en niet op de tv?” Toen las ik dat touchscreen stukje en dacht “oh… ik ben eigenlijk best wel dom”

  2.   
    mrb80's avatar

    Ik dacht precies hetzelfde 😉

  3.   
    JaslanNL's avatar

    Dan is het hopen dat niet al die crapware van de mobiele markt ook een Switch versie krijgt. Als die eenmaal door hebben dat je touch apps/games naar de Switch kan porten zijn we ver van huis. Je bent natuurlijk niet verplicht iets te kopen, maar het vervuilt de store wel behoorlijk, net als bij de wii.

  4.   
    CHILLOZZ's avatar

    kiesmaarwa schreef, "Ik dacht even ”waarom in godsnaam zou een game wel op de de handheld kunnen en niet op de tv?” Toen las ik dat touchscreen stukje en dacht “oh… ik ben eigenlijk best wel dom”"

    ik dacht precies hetzelfde.
    Maar vind t alsnog eigenlijk NIET kunnen…

    Wat je met touchscreen kan zou je met de knoppen toch ook moeten kunnen doen.
    Ik vind dat je de switch ook eerder onder HYBRIDE moet zetten dan onder een console.

    het is een mengelmoes tussen console en handheld. Dus vandaar dat ik m als hybride beschouw

  5.   
    madda's avatar

    Zolang het duidelijk id dat eengame niet in tv modesgespeeld kan wordenvind ik het prima, zou zuur zijn als je daarpas later acterkomt 😛

  6.   
    MikeGevers's avatar

    @Chilloz: Bekijk het eens andersom. Ik heb ooit geprobeerd om mijn PS4 aan te sluiten op een monitor met een resolutie van 1440x900p. Ik kreeg constant de melding “Input not supported”, omdat de PS4 probeerde om een signaal van 1080p te voeren aan een scherm dat die resolutie niet ondersteunde. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat er nog mensen zijn die nog een tv hebben met minder dan de resolutie van de Switch, geeft Nintendo je met het scherm van de Switch de absolute garantie dat je het apparaat kunt gebruiken.

    Daarnaast ben ik het niet helemaal eens met je uitspraak dat je alles op een normaal scherm moet kunnen doen, als het touchscreen dat ook kan. Met een pookje scrollen over een beeldscherm is lang niet zo snel als met een touchscreen, tenzij je ook een muis hebt. In het nieuwsbericht gaat het over Voez, een ritmegame. Met het pookje van de controller zou je simpelweg niet snel genoeg kúnnen reageren om in het ritme te blijven. Ik snap dus best dat deze game alleen in handheld-modus te spelen is, want anders krijg je allerlei mensen die klagen dat het spel “niet speelbaar is”.

  7.   
    tranceguy's avatar

    Weer een reden te meer om geen Switch te kopen… Gewoon kansloos want je kan games gewoon streamen naar de tv zodat je m toch op de tv ziet wat je doet en toch op je touchscreen speelt… Dusslaat gewoon helemaal nergens op dat dit niet kan. Moet gewoon kunnen namelijk technisch gezien…

  8.   
    Sixty's avatar

    dit geeft de switch naar mijn mening meer verschillende games en ipv te zeggen dat hierdoor je de switch niet koopt is dus onzin. Daarnaast de 3DS kun je ook niet zomaar streamen. Ik juig dit juist toe want dit is perfect voor on the go als je uren in de trein zit.

    En juist dit soort dingen maakt het een hybrid, ga eerder klagen dat ze het niet zouden ondersteunen. Dit is een echte Hybrid console. En meer van die mobile games kan maar zorg dat in de store een apart tabje voor tablet games hebt.

  9.   
    wesvampire's avatar

    nu maar hopen dat de handheld modus comfortabel genoeg is

  10.   
    JustB's avatar

    Het is leuk dat ik ” exclusieve games” in de trein kan spelen ofzo, maar ik koop toch een console om lekker voor de buis te gamen….achja als ik alle toptitels maar wel gewoon op mijn beeldbuis kan spelen! 😉

  11.   
    JOUK€'s avatar

    Erg vette feature dat je ‘m natuurlijk los kan koppelen en dan op een handheld te gamen, alleen moet het niet zo wezen dat er straks alleen maar games uitkomen die je alleen op een losgekoppeld scherm kan spelen….

  12.   
    Hel1's avatar

    Ach ik speel toch ”bijna” nooit indiegames.