Nintendo sleept real-life Mario Kart-bedrijf voor de rechter

Het Japanse bedrijf Marika Co. verhuurt go-karts eruitzien als de voertuigen in Mario Kart. Klanten krijgen zelfs een outfit om zich te verkleden als Mario, Luigi of Princess Peach. Veel Japanners en toeristen vinden dat leuk. Nintendo niet.

Nintendo is er niet van gecharmeerd dat zijn personages op deze manier gebruikt worden. Volgens bedrijf is er sprake van een inbreuk op het auteursrecht:

In this lawsuit, against the defendant company which provides rental services for public road carts, we have declared the mark ‘Marika’, which is an abbreviation of ‘Mario Kart’ widely known as the series of racing games that we manufacture and sell.

In addition, when the defendant company rents a public road cart to that customer, they lend a costume of a famous character such as our ‘Mario’, etc., and the image and the video of the costume are displayed.

They use it for publicity and sales without obtaining our permission, and we insist that such an act falls under unfair competition and copyright infringement acts against us.

De website van Marika is inmiddels offline. En mocht je het je afvragen: ja, onderstaande foto toont daadwerkelijk de karts en outfits die het bedrijf verhuurt.

  1.   
    tranceguy's avatar

    Zolang ze de naam MK niet gebruiken hebben ze geen poot op te staan, kansloos dus…

  2.   
    CHILLOZZ's avatar

    Das al oud nieuws. Deze had ik de vrijdag al gedeeld bij daniel’s stream. 😉

  3.   
    Throbert's avatar

    Die mensen bij Nintendo zijn echt een stel hersenloze debielen. Alle vormen van gratis marketing slaan ze neer; Pokemon rom hacks, Youtubers en nu dit

  4.   
    mmx's avatar

    Ik vind het idee van die karts wel grappig en idd gratis reclame toch !

  5.   
    Kroelbeertje's avatar

    Ik kan waarschijnlijk als enige Nintendo Begrijpen, Een ander bedrijf verdiend geld aan jou spullen. En dat is gewoon niet terecht!

  6.   
    PaNNa's avatar

    Er is geld mee gemoeid dus vind ik dat Nintendo ergens wel recht van spreken heeft nader gezien het eigendom is van hen. Dus zo kansloos zijn ze nog niet, maar ik zie nergens op die karts nog op de kostuums de naam van Nintendo dus maken ze zeker al geen reclame voor hen. Ik zou er als eigenaar eerlijk gezegd ook niet mee kunnen lachen als ik van niets af wist.

    Want dat zou hetzelfde zijn als ik koekjes aan de deur verkoop voor een VZW en het geld in m’n eigen zak zou draaien, dat hoort gewoon zo niet.