Nintendo Switch laat alleen downloads op één console per keer toe

Digitale aankopen kunnen maar op één Switch-console tegelijk bestaan per account. Het was al bekend dat de Nintendo Switch digitale aankopen aan een account linkt in plaats van de console zoals wel het geval is bij de Wii U en 3DS. Nu is duidelijk dat een aankoop op meerdere Switch-consoles downloaden niet kan als de software al op een andere Switch staat.

Tijdens een Q&A bij Nintendo World NYC vroeg een bezoeker naar de mogelijkheden voor het downloaden van aankopen op de Switch. De persoon in kwestie wilde namelijk een Switch voor zichzelf en zijn kinderen kopen. Nintendo bevestigde de vraag met het nieuws dat er momenteel geen mogelijkheid is om software op meerdere Switch-consoles te downloaden en dat een Nintendo-account maar aan één Switch per keer gekoppeld kan worden. Wel laat Nintendo weten dat dit in de toekomst wellicht kan veranderen.

Hoewel de meeste consumenten hier niet te maken mee krijgen aangezien ze maar één Switch kopen kan het zijn dat in speciale gevallen problemen kunnen ontstaan. De Nintendo Switch komt 3 maart uit. Nieuwsgierige Aagjes kunnen op GamersNET al zien hoe de doos en games eruit zien.

  1.   
    3333/3333's avatar

    Dat is dus mooi kut als je Switch kapot gaat?

    Op de PS3 had ik ooit een soortgelijk probleem, twee kapotte consoles met een geactiveerde account die je alleen maar kon deactiveren in het menu van de console zelf. Jaren later kwam pas de optie om ieder halfjaar alle gekoppelde consoles van je account via een website te deactiveren, waardeloos was dat.

  2.   
    Mattiees's avatar

    vermoed dat ze daar dus nu wel rekening mee houden. Het is gewoon gedaan zodat je niet met meerdere mensen 1 game kan kopen. Ergens wel logisch.

  3.   
    MaxG's avatar

    Mooi – Geen illegale account sharing praktijken 😛

  4.   
    PaNNa's avatar

    Patriotic Pepe schreef, "Dat is dus mooi kut als je Switch kapot gaat?
    Op de PS3 had ik ooit een soortgelijk probleem, twee kapotte consoles met een geactiveerde account die je alleen maar kon deactiveren in het menu van de console zelf. Jaren later kwam pas de optie om ieder halfjaar alle gekoppelde consoles van je account via een website te deactiveren, waardeloos was dat. "

    Dit is zoals de 3ds, met data transfer alleen. Maar als ie kapot is heb je pech, tenzij je het via de Nintendo website kan veranderen maar mij is het nooit gelukt.

  5.   
    MikeGevers's avatar

    Het schakelt digitale games wél gelijk met fysieke games, want zo’n cartridge kun je ook maar in één console per keer stoppen. 🙂

  6.   
    3333/3333's avatar

    MikeGeversNET schreef, "Het schakelt digitale games wél gelijk met fysieke games, want zo’n cartridge kun je ook maar in één console per keer stoppen. :)"

    Maar een fysiek spel kan je uit een kapotte console halen en op een andere weer spelen, een geactiveerde account kan je niet zomaar overzetten. Toch echt wat anders.

  7.   
    MikeGevers's avatar

    Dat is absoluut waar, maar er zit niet bijzonder veel opslag in de Switch zelf. Het grootste deel zal van SD-kaartjes moeten komen, en die kun je er wél uithalen in het geval van defecten. Ik denk dat Nintendo er niet op rekent dat je de interne opslag veel gebruikt voor games.

  8.   
    3333/3333's avatar

    MikeGeversNET schreef, "Dat is absoluut waar, maar er zit niet bijzonder veel opslag in de Switch zelf. Het grootste deel zal van SD-kaartjes moeten komen, en die kun je er wél uithalen in het geval van defecten. Ik denk dat Nintendo er niet op rekent dat je de interne opslag veel gebruikt voor games."

    Ja dat ik denk ik wel inderdaad. Maar het vervelende van online activatie is dat het ergens op een server gebeurd, waar je geen controle meer over hebt als je geen toegang meer hebt.

    Ter vergelijking met de PS3 weer, ik kon bij een kapotte console m’n harde schijf overzetten en al mijn savegames maar het online geactiveerde systeem kon ik onmogelijk meer deactiveren. Dat soort fratsen zijn gewoon klantonvriendelijk.