PlayStation 4 Pro verkoopt beter dan PlayStation 4 Slim, aldus Sony

Sony heeft de financiële resultaten van het derde kwartaal bekendgemaakt en het bedrijf meldt dat de PlayStation 4 Pro naar verwachting verkoopt, en ook beter dan de PlayStation 4 Slim. Dit laat de CFO van Sony, Kenichiro Yoshida, weten in een briefing.

PS4 Pro is running as we had expected, as we assumed, but Pro maybe is doing more than we anticipated.
Een deel van de reden dat de Pro goed verkoopt is dat gamers het apparaat samen met de PlayStation VR aanschaffen, de PlayStation 4 Pro biedt immers meer kracht en dus een voordeel voor VR. Exacte verkoopcijfers heeft Sony niet vrijgegeven.
The sales of Pro are stronger than that of Slim, as we see it.
Of dit gaat over de totale verkopen of de verwachte verkoopaantallen is niet bekend. Het kan zijn dat de Slim in aantallen meer verkoopt, maar niet per se aan de verwachtingen voldoet en de Pro dus wel.

  1.   
    CHILLOZZ's avatar

    Lijkt me eerlijk gezegt ook vrij logisch.
    Als je een nieuwe koopt koop je toch de beste en niet de mindere variant.

    Maar ik betwijfel me toch of het een goede zet was. Hoeveel PS4 bezitters gaan EXTRA de pro kopen……
    Dan heb je dus 2 PS4’s thuis op de plank staan. ik denk dat vele mensen toch zoiets hebben van nah hoef ik niet. ik wacht wel op de nieuwe console.

    Buiten dat als je de PS4 PRO koop en je wilt VR met de bijbehorende spullen om het optimaal te ervaren dan ben je ook wel een shitload aan moneys kwijt. Dan is VR ervaring toch wel aardig aan de prijs. Ook dat betwijfel ik me of dat veel mensen doen. Ik ken er 1 iemand die dat gedaan heeft. [En dan moet ik daarbij zeggen dat dat dan ook een diehard SONY liefhebber is, Hij moet altijd het nieuwste van het nieuwste van sony hebben.] Maar dat zijn volgens mij toch zeer zeldzame gevallen van mensen die dat doen/hebben.

    Ik heb de PRO niet en ik hoef hem ook niet. Tenzij mn huidige ps4 stuk gaat dan word het verhaal ineens anders.
    Zolang mn ps4 normaal het gewoon blijft doen [Waar je wel vanuit mag gaan] komt er geen pro. Dan wacht ik liever voor ps5

  2.   
    Batman360x's avatar

    Eigenlijk wil men gewoon zeggen ‘we laten de slim vallen als een baksteen en je zal ‘verplicht’ worden om de Pro te kopen… kunnen we wat extra poen scheppen’ ….

  3.   
    3333/3333's avatar

    Zou zelf toch eerder een slim kopen, maargoed ik zou die dan ook alleen kopen voor de Uncharted en Last of Us Remakes en heb geen behoefte aan 4K resoluties. Los daarvan is de Slim ook een mooi vormgegeven en compact apparaat.

  4.   
    CHILLOZZ's avatar

    Batman360x schreef, "Eigenlijk wil men gewoon zeggen ‘we laten de slim vallen als een baksteen en je zal ‘verplicht’ worden om de Pro te kopen… kunnen we wat extra poen scheppen’ …."

    Het was ook niet echt een slimme zet om die 2 tegelijkertijd aan te bieden.
    En als ze nu kwa prijs eens iets aantrekkelijker waren gegaan met de slim dan had dat wellicht nog veel gedaan. Maar waarom zou je voor slim gaan als je voor t zelfde geld [of zelfs minder] de normale versie kunt kopen. Dan moet je dus echt weg zijn van het slim model.

    Als ze de slim iets goedkoper gemaakt hadden had het wellicht een mooie markt geweest voor ouders om nog als cadeau aan hun blaag te kunnen geven.

    [Heb je overigens het wel goed getroffen als je zoiets van je ouders krijgt 😉 ]

  5.   
    NietNickMeneer's avatar

    Best begrijpelijk dat de pro beter verkoopt. Als je dan toch een ps4 koopt kun je beter meteen de betere kopen.