Square Enix onthult nieuwe RPG; Project Prelude Rune

Nieuwe RPG’s zijn de voornaamste bezigheid in de bedrijfsvoering van Square Enix. Dat er een nieuwe gaat verschijnen, is eigenlijk dus niet eens nieuws. In dit geval gaat het echter om Project Prelude Rune – uiteindelijk waarschijnlijk gewoon Prelude Rune – een nieuwe IP en ook de eerste game van Studio Istolia, de studio die is opgezet door Tales producer Hideo Babba.

Volgens het officiële bericht is “Istolia” een Grieks woord voor “verhaal” (of geschiedenis) en staat de studio naam daarmee symbool voor games met een verhaal dat de speler moet ontroeren en meevoeren. De aakondiging van Project Prelude Rune komt met weinig details en voorlopig moeten wij het met wat concept art doen.

Het weinige verdere nieuws heeft ook te maken met de vroege aankondiging die Square Enix doet. In feite gaat het meer om de aankondiging van de nieuwe studio, want wat de game betreft is er nog geen nieuws over een datum of platformen. Momenteel is de studio op zoek naar personeel voor diverse functies.

Meer Project Prelude Rune

  1.   
    Pim Huberts's avatar

    Nou als RPG fan zien de concept arts er al best vet uit! Ik ga de game hoe dan ook in de gaten blijven houden, ga er ook van uit dat tijdens de E3 we hier meer van te horen krijgen.

  2.   
    Mattiees's avatar

    art ziet er inderdaad nice uit, ben benieuwd!