Mad Catz vraagt faillissement aan

Mad Catz is geen onbekende in de gamewereld: met zijn excentrieke ontwerpen en (meestal) hoogwaardige randapparatuur, zoals de R.A.T. Pro X, heeft het bedrijf sinds 1989 een naam voor zichzelf opgebouwd in de industrie. De laatste tijd gaat het echter minder met het bedrijf. Eerder werd al een derde van het personeel ontslagen en vorige week verdween Mad Catz zelfs van de effectenbeurs vanwege de “abnormaal lage handelsprijs”. Nu is het einde definitief nabij voor de fabrikant, want het bedrijf heeft officieel faillissement aangevraagd.

Regrettably and notwithstanding that for a significant amount of time the Company has been actively pursuing its strategic alternatives, including various near term financing alternatives such as bank financing and equity infusions, as well as potential sales of certain assets of the Company or a sale of the Company in its entirety, the Company has been unable to find a satisfactory solution to its cash liquidity problems.
Mad Catz zag zich gedwongen om faillissement aan te vragen, omdat alternatieven zoals een overname niet meer mogelijk waren. Ook weigerden kredietverstrekkers de limieten van Mad Catz te verhogen.

Het type faillissement dat is aangevraagd, suggereert dat Mad Catz definitief stopt. Mad Catz heeft namelijk een Chapter 7-faillissement aangevraagd. Dat wil zeggen dat de directie is afgetreden, dat het bedrijf alle operaties per direct staakt en dat alle bedrijfsmiddelen zullen worden verkocht.

  1.   
    ronineter's avatar

    Hoogwaardige randapparatuur? Onder Mad Catz was juist de kwaliteit van Saitek achteruit gegaan. Een beetje hun verdiende loon als je het mij vraagt.

  2.   
    3333/3333's avatar

    Als je Mad Catz kocht wist je vaak wel dat het middelmatige bagger was. Wat jammer is, want de R.A.T. 5 vind ik nog steeds de fijnste muis die ik tot op heden heb gehad. Helaas was de software troep en ging het scrollwiel en de kliktoetsen redelijk snel kapot.

  3.   
    remcoabc's avatar

    hmm goed in de gaten houden dus, goedkope shit!

  4.   
    PaNNa's avatar

    RIP. Maarja, dit krijg je als je troep verkoopt. Geef mij maar Razer of Zowie.

  5.   
    Tom's avatar

    Hoogwaardig is misschien niet altijd het goede woord, maar één ding is wel zeker: Mad Catz speelde altijd op een wat aparte niche in, wat vaak dure apparatuur betekende.

    Middelmatige bagger zou ik het ook weer niet noemen. Persoonlijk vond ik hun laatste poging tot een goed product, de R.A.T. Pro X, in veel aspecten wel erg premium aanvoelen. Stevig en uitgedacht, al was het uiteraard wel weer voor een bizar hoge prijs.

    Mocht die muis straks nog ergens te vinden zijn voor een euro of 80, lijkt het me absoluut geen verkeerde koop. Al is het maar voor de heb, want het blijft een interessant en markant ding.

  6.   
    Mattiees's avatar

    jammer dat ze verdwijnen, hadden zeer aparte producten.