Nier: Automata laat je trophies kopen

Nier: Automata laat je trophies kopen. Je leest het goed en misschien zit je wel op de kast na het lezen van de titel. Het is echter minder erg dan het lijkt. Er is geen sprake van een pay to brag-systeem, hoewel daar misschien een markt voor zou zijn, want het gaat om een nieuw voorbeeld van de originele invalshoeken waarmee Yoko Taro zijn games graag vult. Het kopen van de trophies kan feitelijk wel, maar alleen met in-game geld en je zult er ook zeker moeite voor moeten doen.

Je moet Nier: Automata namelijk drie keer uitspelen om de mogelijkheid vrij te spelen. Na de derde keer uitspelen krijg je de melding dat er een strange resistance woman is gearriveerd in het verzetskamp. Bij het aangaan van een gesprek met haar, komt de optie “Request unlocking you-know-what” naar voren en na die keuze zal de mysterieuze dame je de optie geven om de nog niet vrijgespeelde trophies te kopen. Er moet wel wat gil voor neergelegd worden, want de bronzen, zilveren en gouden trophies kosten respectievelijk 50.000, 100.000 en 200.000. Uiteraard zal de platina trophy daarna als vanzelf op je scherm verschijnen. Spelers die Nier: Automata op honderd procent hebben staan, hebben daar dus niet noodzakelijk alle benodigde opdrachten voor gedaan.

Wat is jouw mening? Een creatieve oplossing voor gamers die al veel tijd in de game hebben gestoken? Of een degradatie van de waarde van een platina trophy?

  1.   
    RiiLaKuma's avatar

    Aangezien het Yoko Taro is kan ik er wel om lachen.

  2.   
    YdieresiS's avatar

    Met sommige online trophy’s en een maandelijkse fee om online te mogen spelen, kan ik er wel inkomen. Bijvoorbeeld bij Watch Dogs 2 heb ik nu bijna alle trophy’s, maar ik heb geen PSPlus omdat ik eigenlijk alleen single player speel. Dit houdt in dat ik die trophy’s niet kan halen. Als je ze zou kunnen kopen met ingame geld, dan zou je ze alsnog kunnen halen en de game kunnen uitspelen. Dus voor sommige games zou het wel een uitkomst zijn.

  3.   
    Neolite's avatar

    Hoezo zou je Trophy’s kopen? Je speelt een game toch voor je eigen plezier? Dan ga je toch geen geld uitgeven aan iets wat je niks oplevert?

  4.   
    Felis_Rufus's avatar

    Neolite schreef, "Hoezo zou je Trophy’s kopen? Je speelt een game toch voor je eigen plezier? Dan ga je toch geen geld uitgeven aan iets wat je niks oplevert?"

    Volgens mij moet je het bericht nog even lezen ๐Ÿ˜†

  5.   
    BearsRidingTanks's avatar

    Ik kan niet wachten tot ik hem morgen kan gaan spelen

  6.   
    Neolite's avatar

    Felis_Rufus schreef, "

    ”Neolite” schreef, "Hoezo zou je Trophy’s kopen? Je speelt een game toch voor je eigen plezier? Dan ga je toch geen geld uitgeven aan iets wat je niks oplevert?"

    Volgens mij moet je het bericht nog even lezen ๐Ÿ˜† "

    Whoops ๐Ÿ˜› Naja het gaat er mee door dan. Blijf het wel iets raars vinden.

  7.   
    kiesmaarwa's avatar

    En dan kun je zeker via de PS Store Gil kopen? ๐Ÿ˜‰ Ik vind het jammer dat ze dit doen, ondanks dat het als grap bedoeld is. Andere devs gaan dit nadoen en binnen de kortste keren ga je trophies voor echt geld kunnen kopen. Zolang het trophies zijn die niets met moeilijkheid te maken hebben (bijv. speel de game uit zonder 1x dood te gaan), vind ik het prima en leuk… maar als je ontzettend moeilijk haalbare trophies ook kan kopen, dan is de lol van het trophies verzamelen voor bragging rights helemaal weg

  8.   
    Alias's avatar

    Wat is jouw mening? Een creatieve oplossing voor gamers die al veel tijd in de game hebben gestoken? Of een degradatie van de waarde van een platina trophy?

    De waarde van een Platina trophy is al lang maar afhankelijk van de game waarin je het gehaald hebt, zijn genoeg games die je binnen een paar uur platinum kan halen. Lijkt mij dat als je de game 3 keer moet uitspelen je er nog altijd meer tijd in hebt gestoken als de gemiddelde “easy-platinum game”