Pokémon Company bant meer dan 7600 hackers in Sun & Moon

De Pokémon Company heeft aangekondigd een groot aantal hackers geband te hebben in Pokémon Sun en Moon. Het gaat hier om hackers die aangepaste save-data hebben. Hackers met een aangepaste save kunnen makkelijk Pokémon importeren die perfecte statistieken en aanvallen hebben zonder hier iets voor te hoeven doen. In totaal zijn er 7651 hackers verbannen.

Dit is niet de eerste keer dat de Pokémon Company hevig met zijn banhamer zwaait. In januari werden ook al rond de 6000 mensen verbannen voor een soortgelijke reden. Spelers die verbannen zijn krijgen de error code 090-0212 en kunnen geen Game Sync, Ranking Battles, Battle Competitions of Global Missions meer doen.

  1.   
    NoobAssPlayer's avatar

    Word je gezien als een hacker wanneer je hacked Pokémon ontvangt middels wonder trade? Ik heb namelijk een shiny Ditto met 6 perfecte statistieken. Met deze Ditto kan ik dus makkelijker aan perfecte Pokémon komen.

  2.   
    PaNNa's avatar

    Nee, je wordt enkel geband als je deze in ranking battles gebruikt. Maar als je niet online vecht hoef je niets te vrezen, ik heb hier ook zo’n toestelletje liggen van mijn jongere zus om de game files aan te passen en ik heb nog geen enkele ban gehad zolang je alles ‘legit’ houdt. Als je een pokémon ‘legit’ zijn stats en nature bewerkt kan er zelfs niet nagetrokken worden of die wel of niet gehackt is.