Pokémon GO passeert de grens van 650 miljoen downloads

Twee maanden na release van Pokémon GO mocht ontwikkelaar Niantic met trots delen dat de app 500 miljoen downloads had behaald, en inmiddels is de grens van 650 miljoen downloads bereikt. Dit maakt het bedrijf bekend op de Google Developer Day tijdens de Games Developers Conference.

Niantic Labs, developer of Pokemon Go, announced that they had hit 650 million downloads as of this week.
Met een kleine logische kijk op de tijd is de groei van downloads de maanden na september behoorlijk gedaald, niet heel gek natuurlijk. In twee maanden tijd 500 miljoen keer gedownload en in nog zes maanden 150 miljoen erbij. Een stuk minder, al haalt Pokémon GO nog steeds een leuke zak met geld binnen.

Niantic zal dit jaar wel met de de nodige updates komen om bestaande spelers te behouden en mogelijk nieuwe spelers aan te trekken. Een grappig feitje is dat spelers in totaal de afstand tussen Aarde en Pluto hebben gewandeld, een schamele 8,6 miljard kilometer.

  1.   
    Neolite's avatar

    De hype is nu toch echt wel voorbij, alleen de fanatiekelingen spelen het nog. Komende zomer zal het trouwens nog wel weer flink aanwakkeren en als Niantic nu slim is, spelen ze daar met een flinke upgrade mooi op in.

  2.   
    Ryan2000's avatar

    Ik heb er nog steeds plezier van, nu zeker met de nieuwe generatie!

  3.   
    QTxJess's avatar

    Sinds de nieuwe generatie speel ik het ook weer regelmatig, al doe ik het lang niet meer zo actief als in juli/augustus. Dat ik het spel nu elke dag aanzet heeft ook meer te maken met het Cyndaquil nestje, 10 stappen van mijn voordeur vandaan 😉

    Misschien dat ik het deze zomer wel weer veel ga spelen… Who knows. 🙄