Ubisoft: Het was nooit de bedoeling dat spelers alle For Honor-content vrijspelen

Eerder ontstond er behoorlijk wat ophef over For Honor: de gemiddelde gamer zou ruim 700 dollar of 2,5 jaar nodig hebben om alle content vrij te spelen. Ubisoft reageert nu op die ophef en zegt dat het nooit de intentie van de ontwikkelaar was dat spelers álle content zouden unlocken.

Game director Damien Kieken zegt dat het achterliggende idee in For Honor is dat spelers slechts een paar karakters op regelmatige basis spelen. Die voorspelling blijkt vooralsnog uit te zijn gekomen. De cosmetische items worden beschreven als “endgame”, wat betekent dat Ubisoft zulke content zal blijven toevoegen.

We never had an intention for you to unlock everything in the game. For us that doesn’t really make any sense. We applied RPG mechanics on top of a fighting game in a PvP environment. Let’s say in World of Warcraft, you would never try to unlock everything for all the characters. Same thing in any MOBA.
Hoewel er veel mensen in MMO-games en MOBA’s proberen om wél alle content vrij te spelen voor alle karakters, lukt dit slechts een handjevol mensen die genoeg tijd omhanden hebben. Het kiezen van jouw favoriete klasse(n) is dan ook een deel van het ontwerp van For Honor. Het najagen van alle cosmetische items is een doel voor de langere termijn. Jezelf als doel stellen om alles vrij te spelen, is simpelweg niet realistisch.

Kortom: in tegenstelling tot wat veel mensen denken, verwacht Ubisoft écht niet dat je 700 euro neertelt voor alle content, noch dat je 2,5 jaar bezig bent met het verkrijgen van die spullen.

  1.   
    King of Heroes's avatar

    Men reageert verontwaardigt als Ubisoft dit doet, maar Overwatch met haar lootboxen is dik in orde. Netjes.

  2.   
    Thijs.'s avatar

    Nou, in WoW proberen best veel mensen alles te unlocken. Vooral voor Title’s, achievements, mounts, transmog etc

    Slechte verwoording ubi 😉

  3.   
    Supermanneke's avatar

    Maar met WoW is het zeker wel mogelijk om alles vrij te spelen als je er voor gaat op het moment dat het uitkomt. Als je nu nieuw begint is het een klote karwei, maar alles is gewoon bereikbaar voor spelers.

  4.   
    someone else's avatar

    Dit verhaal had activison even over de cod supply drops moeten ophouden, we verwachten echt niet dat jullie 5000$ uitgeven!