Xbox en Windows 10 krijgen Play Anywhere-ondersteuning voor Shadow of War

Die zagen we niet zo maar aankomen, maar het blijkt toch een gegeven: het recent onthulde Middle-earth: Shadow of War is een Play Anywhere-titel voor Xbox One en Windows 10-systemen. Dat wil zeggen dat een digitale kopie voor de console direct gelijkstaat aan een digitale versie voor de pc, en andersom. Via de officiële pre-order pagina belooft uitgever Warner Bros. in ieder geval precies dat.

Het gaat hier niet alleen om de cross-platform aankoop, maar eveneens de andere functionaliteiten die doorgaans onder de Play Anywhere-banier vallen. Dat wil zeggen dat gamebestanden automatisch gesynchroniseerd worden tussen beide platformen, waardoor je dezelfde speelsessie dus naadloos voort kunt zetten op het ene of andere apparaat.


Play Anywhere-titels zijn ons inmiddels niet onbekend meer — denk aan Forza Horizon 3 en Gears of War 4 — maar tot dusver bleef het voornamelijk bij first-party titels vanuit Microsoft en Xbox zelf. Met games als Shadow of War, lijkt daar binnenkort verandering in te komen.

Middle-earth: Shadow of War verschijnt 22 augustus 2017 op Xbox One, PlayStation 4 en pc. Meer weten over de brute sandbox-game in de Lord of the Rings-wereld? Check dan vooral onze verse Shadow of War preview die vandaag is verschenen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren