Atlus stelt regels op omtrent het streamen van Persona 5; regelbrekers krijgen problemen

Atlus heeft in een update voor Persona 5 een hevige lading restricties uitgerold voor ieder die van plan is de game te spelen tijdens een livestream. Streamers mogen onder andere niets van het spel voorbij de in-game datum 7 juli laten zien anders riskeren ze een aanmerking op hun account. Atlus waarschuwt streamers met content ID claims en wellicht een schorsing van het account mocht je niet naar de ontwikkelaar luisteren.

Persona 5 ligt sinds gisteren wereldwijd in de schappen ook al is de game al een half jaar uit in Japan. Het is ongebruikelijk voor een ontwikkelaar om de consument dit soort restricties op te leggen. Atlus heeft geen motief voor deze beslissing geleverd, maar de gedachte erachter is waarschijnlijk om toekomstige kopers van spoilers te weerhouden. Mocht je Persona 5 willen streamen en je account niet verliezen dan moet je met het volgende rekening houden:

• You can post however many additional videos you’d like, but please limit each to be at most 90 minutes long.
• No major story spoilers. If you need some guidelines, avoid showing/spoiling the ending segments of the first three palaces and beyond juli 7th in-game.
• Must not focus solely on cutscenes/animated scenes, should prominently feature dungeon crawling/spending time in Tokyo.
• You can post straight gameplay or have commentary.
Was jij van plan een stream van Persona 5 te kijken of juist zelf te beginnen? Bij dezen ben je gewaarschuwd voor alle mogelijke gevolgen van dien…

  1.   
    BearsRidingTanks's avatar

    https://clips.twitch.tv/DullModernStrawberryVoHiYo
    Probleem opgelost

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Beetje belachelijke regeling idd.

    Want het ligt helemaal aan jezelf of je (als viewer) de spoilers wilt zien.
    Als ze die regeling hadden gedaan tijdens de Japanese lancering om gedeeltelijk te voorkomen dat mensen spoilen terwijl het nog niet in het westen uit is OK, dat kan ik begrijpen. Maar nu de game overal officeel uit is ben je er zelf verantwoordelijk (de viewer) hoe ver je gaat en wat je wilt zien in streams.

  3.   
    BearsRidingTanks's avatar

    Ze willen dat men de game koopt ipv alles.op twitch en of YouTube te kijken

  4.   
    Neolite's avatar

    Dan ga je gewoon voorbij aan hoe de nieuwe media werkt. Streamen en dergelijke hoort er tegenwoordig nou eenmaal bij en daar moet je als bediener van de consumentenmarkt gewoon rekening mee houden. En om over de “blowback” van deze onzin op social media nog maar niet te spreken.