Beleef Rick and Morty in de VR-werkelijkheid met ‘Virtual Rick-ality’

Rick and Morty, welke wazige adolescent wordt niet wild van de cartoon? Het animatieschepsel van Justin Roiland en Dan Harmon โ€” al enige tijd te zien op Adult Swim โ€” werd al bejubeld als ongekend trippy tekenfilmmateriaal, maar gaat nu nog een stapje verder. Niets minder dan een eigen virtual reality-adaptatie.

In Rick and Morty: Virtual Rick-ality wordt het mogelijk om zelf in de virtuele schoenen van Morty te stappen. Met alle ongemakkelijkheid van dien. Gooi met de iconische Plumbus, schiet nietszeggende ruimtekrekels aan gort, reis door interdimensionale portalen en ga op een avontuur met je psychotische en geniale grootvader Rick.

Virtual Rick-ality werd ontwikkeld door Owlchemy Labs (bekend van het al aardig wazige Job Simulator), in samenwerking met Adult Swim Games en de grote koppen achter de Rick and Morty-serie. De VR-adaptatie werd exclusief ontwikkeld voor de Oculus Rift en HTC Vive. Over een port naar PlayStation VR is vooralsnog niks bekend.

Heb je al een mooie VR-headset en sta je al te popelen om zelf in de wereld van Rick and Morty te stappen? Reis dan af naar Steam, alwaar de game op de kop gaat voor 27,99 euro.

En vergeet niet, eat some f*cking shit, you f*cking stupid bitch! Haha, just kidding.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    iDraxo's avatar

    Hyped ๐Ÿ˜€

  2.   
    Tom's avatar

    Een van de weinige VR-ervaringen waarvoor ik een headset overweeg. Nog steeds veel te duur, maar toch.

  3.   
    Kroelbeertje's avatar

    Een facking toffe game tot zover ik gezien heb, wel jammer dat het iets teveel lijkt op job simulator qua art. Verder lijkt mij het ook tof om een game te zien die niet vr is van rick and morthy hoewel mij dat wel zeer moeilijk lijkt!

  4.   
    Tom's avatar

    De gelijkenis met Job Simulator lijkt me juist logisch. Owlchemy Labs’ laatste grote game was immers precies die titel, en dat werkte goed. Vooral met het oog op de cartooneske graphics en de extra load die VR-titels vaak met zich meenemen, lijkt deze stijl me juist uitermate geschikt.

  5.   
    iDraxo's avatar

    Lil’ bits