GamersNET zoekt vers bloed! Wie komt onze redactie versterken?


Ben jij een gamer met passie voor het vak? Informeer en duidt je graag je medemens over de game-wereld? Wil je graag wat ervaring opdoen aan de andere kant van onze mooie industrie? Dan zoekt GamersNET jou!

Het is weer zover: GamersNET smacht naar vers bloed op de redactie. Nieuwe gezichten die ons bijstaan bakken met game-nieuws te leveren, nieuwe titels en randapparatuur van reviews te voorzien en wellicht voor te komen in onze uiteenlopende videocontent. Wie weet is het aan jou uitbesteed…

Denk jij je mannetje (of vrouwtje) te staan als quasi-journalist omtrent gaming? Geef je dan vooral op en stuur een sollicitatie in! Onderstaande informatie helpt je een beeld geven van wat we zoal hopen te zien:

    Wie zoeken we?
    Enthousiaste gamers die eropuit zijn om op vaste basis nieuws te schrijven en producten te recenseren. Heb je doorgaans een uitgesproken mening en een voorliefde om die pakkend te verwoorden, dan ben je zeker welkom bij ons op de redactie.

    Wat vraagt GamersNET van je?
    Een zekere vorm van vaste productie. GamersNET draait grotendeels om het plaatsen van game-nieuws en trailers, bijgestaan door onze vaste videoverschijningen. We zoeken daarom ook mensen die met regelmaat helpen onze site afgeladen te houden.

    Dat kan middels het plaatsen van allerhande nieuwtjes, maar ook door bijvoorbeeld eigen video-formats aan te leveren. Zolang jouw input gewaardeerd wordt door de bezoekers, ben je in onze ogen goed bezig.

    Wat krijg je ervoor terug?
    Inzet wordt beloond! Door eigen producties te plaatsen, vul je niet alleen onze mooie website, maar groeit ook de mogelijkheid om je als redactielid te vestigen. Redacteuren die kort (en krachtig) op het nieuws zitten, krijgen sneller de kans om op perstrip te mogen naar exclusieve evenementen of hun favoriete games (vroegtijdig) thuisgestuurd te krijgen. En ja, negen van de tien keer mag je alle toegestuurde spellen of randapparatuur gewoon houden.

    Naast de gratis giften en tripjes blijft de functie van redacteur vooralsnog niet betaald. Doorgroeimogelijkheden bestaan, maar voor het afleveren van nieuws, recensies en een optionele video staat geen financiële beloning garant.

    Hoe meld ik me aan?
    Zeer simpel: stuur je sollicitatie naar [email protected], [email protected] of [email protected] en vertel ons wie je bent en waarom je geschikt zou zijn voor de redactie! Wat wil jij voor GamersNET betekenen en hoe zou je dat zoal willen doen?

    Anders nog iets?
    Vergeet niet te tonen wat je in huis hebt als potentieel crewlid! Mocht je ervaring hebben met het schrijven van artikelen of produceren van video’s, lever dan ook vooral een voorbeeld daarvan aan. Aan de hand van bijvoorbeeld een proefreview of showcase-video, vergroot je je kansen van je sollicitatie immens.

Mocht dat allemaal als muziek in de oren klinken, dan zien we jouw sollicitatie uiteraard met smacht tegemoet. Zet je beste beentje voor en wie weet mag jij jezelf straks tot de gezellige crew van GamersNET rekenen!

Aan alle sollicitanten: veel plezier en succes toegewenst met je inzending! De komende paar weken krijgt eenieder de kans zijn aanmelding in te sturen richting bovenstaande emailadressen.

  1.   
    MisterMDW's avatar

    Balen heb echt net een baan als communicatiemedewerker 😳 😥 🙁

  2.   
    iDraxo's avatar

    WAHJO IM IN ! :3 dit gaat me leven veranderen Kappa

  3.   
    Tom's avatar

    @MisterMDW: Het is natuurlijk ook absoluut geen fulltime baan. Het gros van onze redactie doet de werkzaamheden voor GamersNET naast een baan en/of studie. Het blijft hier immers om een kleine vrijwilligersfunctie gaan, zij het met benefits.

  4.   
    Mark89NL's avatar

    Leuk maar ik hou het bij me film recensies anders krijg het gewoon veelste druk

  5.   
    mheiden21's avatar

    Gebrek aan een computer en net een nieuwe baan, vooral dat eerste maakt het lastiger om überhaupt een kans te wagen. Wie weet ooit in de toekomst als ik weer een pc bezitter ben.

  6.   
    Amaraldane's avatar

    Zeer verleidelijk, maar ik betwijfel of het echt een goed idee is om als 16-jarige die veel grammaticale fouten maakt redactrice te zijn haha. Ik kan het wel proberen, anders heb ik waarschijnlijk spijt. Tot wanneer kun je solliciteren? Is het ook interessant om naast mijn sollicitatiebrief een game-artikel op te sturen die ik al heb geschreven?
    Edit: Nevermind, besef me net dat ik mijn artikel vorig trimester al heb ingeleverd met mijn andere taken en ik heb de digitale versie al verwijderd fml

  7.   
    Tom's avatar

    De sollicitaties mogen de komende weken ingestuurd worden. En inderdaad: een proefartikel of -video meesturen is een heerlijke pre. Dan kunnen we meteen kijken van welk niveau je schrijfsel/producties zijn.

    Als de inzet én kwaliteit aanwezig is, dan ben je haast verzekerd van een plekje binnen de redactie.

  8.   
    RikZonderC's avatar

    Interesting, ik ga er eens even naar kijken.

  9.   
    AtomicDogg's avatar

    RikZonderC schreef, "Interesting, ik ga er eens even naar kijken."

    Jij bent toch professioneel youtuber?

  10.   
    kiesmaarwa's avatar

    Ik acht mijzelf niet bekwaam genoeg om GamersNET-waardige artikelen te schrijven. Succes aan degenen die de poging gaan wagen 🙂

  11.   
    Kamelot2's avatar

    Ben zeker een fanatieke gamer maar absolute niet goed in schrijven, Helaas voor mij maar suçces met de zoektocht !

  12.   
    Gabbersouth's avatar

    zeg stelletje vampiers jullie op de redactie hahahaha XD

  13.   
    Pim Huberts's avatar

    Ik heb een paar vraagjes.
    1) Maakt leeftijd iets uit? (Ik word 9 mei 16)
    2) moet je op de redactie komen of werk je vanaf thuis?
    3) heb je nog bepaalde spullen nodig die echt van belang zijn?

  14.   
    Mark89NL's avatar

    Van belang, Laptop,filmpje die je hebt gemaak. Het ene moment in Bunnik zijn het andere moment thuis en belangrijk is ik heb al recensies voor films gedaan de gezelligheid

  15.   
    Downzilla's avatar

    Ik zou wel willen maar dit is beneden mijn niveau, ik ben al reporter voor de jan smit fanclub. Sorry bois maar deze spierbalpengenie krijgen jullie niet.

  16.   
    Strange_Bretzel's avatar

    Ben nog niet goed genoeg gescholeerd als 14 jarige voor deze job, had het wel graag gedaan tho.

  17.   
    Tom's avatar

    Pim Huberts schreef, "Ik heb een paar vraagjes.
    1) Maakt leeftijd iets uit? (Ik word 9 mei 16)
    2) moet je op de redactie komen of werk je vanaf thuis?
    3) heb je nog bepaalde spullen nodig die echt van belang zijn?"

    Leeftijd deert ons niet zo veel, zolang je maar mooi werk af kan leveren. En ja, het grootste gedeelte van het werk kan vanuit huis. Slechts in een handvol gevallen is het echt zaak dat je naar Bunnik af kunt reizen.

    Qua benodigde spullen valt het reuze mee; je eigen ‘gear’ volstaat. Als je alleen een bepaalde console hebt, dan review je enkel op dat platform. Geen probleem, al is het natuurlijk wel fijn om over een computer te beschikken qua tik- of editwerk.

  18.   
    Jacco_Pro's avatar

    Ik ga er maar eens overnadenken 🙄

  19.   
    Thomsnov's avatar

    klinkt aantrekkelijk! Ik denk dat ik maar eens ga solliciteren 😉

  20.   
    remcoabc's avatar

    Hmm lijkt mij wel interessant, vraag me alleen nog af of het uitmaakt dat je zware games niet echt kan spelen door een te zwakke pc?

  21.   
    WoKingNL's avatar

    Jammer genoeg is m’n geschreven nederlands nogsteeds niet goed genoeg en is bijna alles op m’n werk in het engels 🙄

  22.   
    Tom's avatar

    remcoabc schreef, "Hmm lijkt mij wel interessant, vraag me alleen nog af of het uitmaakt dat je zware games niet echt kan spelen door een te zwakke pc?"

    Het beperkt enigszins je mogelijkheid om sommige nieuwere games te spelen, maar doorgaans maakt dat weinig uit. Je kunt nog altijd nieuwtjes afleveren en bijtijds wat kleinere of simpelere games meepakken voor reviews.

  23.   
    _BeefCake99_'s avatar

    AtomicDogg schreef, "

    ”RikZonderC” schreef, "Interesting, ik ga er eens even naar kijken."

    Jij bent toch professioneel youtuber?"

    IS HET “DE” RICK?

  24.   
    Pim Huberts's avatar

    @Tom dankjewel voor je reactie. Ik heb zeker wat aan deze informatie en g er zeker ook wat mee doen. Alleen is er een probleem want als ik af en toe naar de HQ moet komen kan ik niet elke keer 28 euro dokken om er te komen met de trein. Ik krijg omdat ik na de zomer begin aan mij (MBO) opleiding een OV waardoor je gratis kunt reizen. Ook moet ik dan een laptop aanschaffen en krijg ik dan dus mijn EIGEN laptop. Oftewel het lijkt me super leuk om reviews en formats etc. te bedenken maar het komt voor mij beter uit na de zomervakantie. Maar misschien horen jullie jog van mij want ik ga er zeker over nadenken!

    -Pim Huberts

  25.   
    Pim Huberts's avatar

    @Tom dus als er nog een mogelijkheid is om na de vakantie te beginnen hoor ik het graag en meld ik me METEEN aan. Is dit niet het geval ga ik er over nadenken.

  26.   
    Tom's avatar

    Je kunt ook nu alvast solliciteren en daarbij aangeven dat je pas na de zomer actief kan zijn. Is ons om het even, we zijn vooral nú op zoek naar nieuwe aanwinsten. Mochten ze dan wat later beginnen; ook helemaal prima.

    En afreizen naar GamersNET HQ is vooralsnog alleen écht nodig als je een bepaalde video review af moet leveren. Over het algemeen kunnen veel van onze vrijwilligers echter vaak genoeg thuis blijven, aangezien niet alles van een video voorzien moet worden.

  27.   
    Pim Huberts's avatar

    @Tom dankjewel ik ga met deze informatie zeker wat doen en jullie gaan waarschijnlijk nog wel van mij horen. Ik ge me nu eerst focussen op mijn eindexamens en dan zie ik jullie misschien ja de vakantie of ik de vakantie hij gamersNET.nl

  28.   
    CHILLOZZ's avatar

    het zou opzich wel wat voor mij kunnen zijn, Echter nu met mn rug is het niet te doen om bijv. even naar ”de zaak” Te gaan.
    Buiten dat.. Zoals ik het lees voornamelijk vrijwiliigerswerk. En dan denk ik dat je beter dicht bij de bron kunt zitten ipv eerst half NL ofzo te moeten door reizen..

    Wellicht dat t wat voor in de toekomst is.
    Dingen revieuwen zou opzich wel kunnen. Als je spullen thuis gestuurd krijgt zou ik ze wel aan de tand kunnen voelen en hier een recensie over maken..

    Maar dat is niet echt wat jullie zoeken volgens mij.
    Hopelijk meld een goed persoon zich. Zou ook wel gaaf zijn als er een vrouwelijke redactielid bij zou komen.

    Die Nashrien knops die voorheen voor een ander gamers platform werkte deed ook altijd mooie verslagen…
    Maar zei zal ook wel een fulltime job daar destijds gehad hebben.

  29.   
    Tom's avatar

    Nogmaals: niemand hoeft op GamersNET HQ te komen!

    Het gros van het werk gaat vanuit huis. Voornamelijk schrijf je als redacteur nieuws, en daarvoor hoef je absoluut niet in Bunnik te zitten. Doe het lekker thuis, zodra het nieuwtje de wereld ingeslingerd wordt.

    Hetzelfde geldt voor alle reviews: die komen vaak gewoon digitaal of per post binnen. Die recenseer je vanuit huis en alleen in het geval van een video review (en ook écht alleen dan) is het zaak dat je op de zaak bent.

    Vergeet dat niet, sollicitanten: je hoeft helemaal nooit op GamersNET HQ te komen. Negen van de tien keer werk je gewoon vanuit huis.

  30.   
    MikeGevers's avatar

    Tom schreef, "Vergeet dat niet, sollicitanten: je hoeft helemaal nooit op GamersNET HQ te komen. Negen van de tien keer werk je gewoon vanuit huis. "

    Ik zou zeggen: 99 van de 100 keer werk je vanuit huis 😉

  31.   
    remcoabc's avatar

    aaahhh oke ik zie dat dit nog heel erg op mij van toepassing is ook, heb zelf ook niet veel tijd, maar zie dat dat niet echt uitmaakt, kan later namelijk wel meer er aan werken