Nieuwe BioWare IP draagt codenaam ‘Dylan’, gaat de strijd aan met Destiny en The Division

Het Mass Effect-team zit niet stil: BioWare Edmonton is druk in de weer geweest met een volledig nieuwe game na de ontwikkeling van de originele Mass Effect-trilogie. Onder de codenaam ‘Dylan’ wil BioWare een eigen “lichte MMO-game” maken, à la andere titels als Destiny en The Division.

Volgens een verslag vanuit de ontwikkelstudio moet Dylan op de eerstvolgende E3 in zijn totaliteit onthuld worden. En dat geheel moet aardig groot zijn, groter dan de gemiddelde gamer wellicht kan anticiperen. Althans, zo deelt Liam ‘Unseen64’ Robertson in zijn laatste Patreon podcast. Hij verklaarde daarbij dat de werktitel ‘Dylan’ op een protagonist zou moeten slaan, maar dat dit evenals de uiteindelijke titel zou kunnen worden.

Dylan is, from what I understand, a sci-fi themed game, it is sort of Destiny-style, takes some elements from The Division, it has like MMO elements. Someone described it as a ‘semi-MMO’.

I don’t know much more than that… It is a huge scale project, perhaps the biggest BioWare has ever done. It’s bigger than Mass Effect Andromeda, considerably so. It will have co-op.

Aldus Robertson in zijn exclusieve podcast. Of er waarheid achter zijn berichtgeving zit, zullen we ongetwijfeld meekrijgen op de Electronic Entertainment Expo in Los Angeles, aanstaande juni.

Volgens uitgever Electronic Arts moet het project van BioWare Edmonton sowieso voor maart 2018 verschijnen. Dit gaf het bedrijf eerder aan in een financieel verslag over de studio’s en hun producties. BioWare benadrukte daarbij wel dat diens eerstvolgende project géén role-playing spel zou zijn, maar juist een actie-avontuur. Dat laatste ligt in het verlengde van het verwachtingspatroon, aangezien Electronic Arts nu een van de weinige grote spelers is zónder een actierijke MMO-achtige game.

Meer Dylan

  1.   
    UncreatedKoen's avatar

    Jammer dat dit maar de halve podcast is. tussen neus en lippen werd ook vertelt dat er gewerkt wordt een een nieuwe KotoR! Peter al link gestuurd

  2.   
    Tom's avatar

    Dat nieuwtje komt er ook nog aan! Daniël is nu bezig met het doorplaatsen van de KotoR-geruchten.

  3.   
    Downzilla's avatar

    Welke strijd met the Division?

  4.   
    Jerry97's avatar

    Kom maar op. Games als Destiny en The Division vind ik hartstikke leuk. Dus ben benieuwd wat Bioware gaat maken.