Nieuwe VR-bundel verkrijgbaar: HTC Vive met GTX 1070 voor 999 dollar

Virtual Reality is duur, dat staat als een paal boven water. Wel worden er pogingen ondernomen om het pakket van een VR-headset en geschikte pc’s goedkoper te maken. Nu komt VR-gigant HTC met een nieuw initiatief om dat te bereiken: een bundel met een volledige HTC Vive-uitrusting én een GTX 1070 om aan de grafische eisen van Virtual Reality te kunnen voldoen. De bundel kost 999 dollar, wat erop neerkomt dat je slechts 200 dollar betaalt voor de videokaart van NVIDIA.

Bij deze bundel worden geen compromissen gesloten, want je krijgt hetzelfde pakket als je zou ontvangen bij een losse Vive: de headset, de draadloze controllers, twee base stations en tal van accessoires. Ook de gratis promoties gelden voor de bundel, alsook het Viveport-abonnement van een maand.

Als er één ding aangemerkt kan worden op de bundel zelf, is het dat je de Founders Edition van de GTX 1070 krijgt. Die houdt de standaard kloksnelheden aan en kan enigszins luid worden tijdens het gamen. Toch is de kaart meer dan genoeg voor menig VR-game, dus een slechte deal is het absoluut niet.

Ook is het helaas niet bekend of de bundel ook in de Europese webwinkel van HTC te krijgen zal zijn. In de Amerikaanse winkel is het pakket te krijgen ‘zolang de voorraad strekt’. Hoe groot die voorraad is, is niet bekend.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    999 dollar in nog geen 999 jaar dat ik het koop zoiets voor dit bedrag :p

  2.   
    Flapjack's avatar

    de prijzen zakken zowaar!

  3.   
    Dreezel's avatar

    is een mooie deal