Ranked play Dota 2 vereist binnenkort telefoonnummer

Wil je ranked wedstrijden spelen in Dota 2? Dan moet je vanaf volgende maand je telefoonnummer doorgeven aan Valve. Het bedrijf stelt deze eis om tegen te gaan dat spelers meerdere accounts gebruiken.

De maatregel gaat op 4 mei in. Vanaf die datum worden accounts zonder telefoonnummer niet langer meegenomen in Ranked Play. Verwijder je jouw telefoonnummer van je account, dan zul je drie maanden moeten wachten totdat je dit nummer weer aan een nieuw account kunt koppelen.

Met dit beleid wil Valve voorkomen dat spelers hetzelfde telefoonnummer gebruiken voor meerdere accounts. Wel is het mogelijk om direct een ander nummer aan een account te koppelen. Het gebruik van telefoonnummers die worden aangeboden door online services is verboden.

Tot slot meldde Valve dat Solo Queue terugkeert in Dota 2. Solo Queue maakt het mogelijk om in ranked matchmaking enkel aan solospelers gekoppeld te worden. Meer informatie over Valve’s nieuwe beleid is te vinden op de Dota 2 blog.

  1.   
    Thijs.'s avatar

    Dit hebben ze ook al bij CS:GO gedaan. Dit is gedaan om smurfs & cheaters tegen te gaan. Werkt het? Nee niet echt. Tegenwoordig hebben mama en papa ook allemaal mooie telefoon nummers en opa en oma. Het idee is leuk maar in de praktijk werkt het helaas niet zo goed 🙄