Datamining bewijst bestaan van nieuw Overwatch evenement

Het recentelijke Uprising-evenement is nog maar net uit het zicht, of er wordt alweer volop gespeculeerd over een nieuw Seasonal Event voor Overwatch. Op de aardig populaire subreddit r/Overwatch staken een aantal liefhebbers tijd en moeite in het dataminen van de Public Test Region, waaruit het een ander aan bewijs is gevonden.

Wát het evenement precies moet voorstellen, is niet bepaald duidelijk. Er zijn wat aanwijzingen naar nieuwe Skins voor vooral Reaper, Tracer, Orisa en Sombra gevonden, alsmede een handvol Sprays en Voice Lines van de andere helden. Sommige van deze vrij te spelen content zou aangeduid zijn met de term ‘Event 6′, wat natuurlijk een duidelijke verwijzing is naar het opkomende, zesde tijdgebonden evenement voor Overwatch.

Daarnaast vonden de dataminers verwijzingen naar nieuwe of alternatieve maps. Zo zou Nepal Sanctum voorzien zijn van een segment over “The Unfeeling Void” en kreeg King’s Row een extra lange beschrijving die meer inspeelt op het achtergrondverhaal van dit level:

Beneath the glamour of the ritzy King’s Row neighborhood, omnics dream of a day they will have the same rights as humans.
De dataminer Failcraft, op YouTube beter bekend als Hammeh, zette een boel van de verzamelde resultaten om in een flinke speculatievideo over het mogelijk aankomende evenement:


De algemene aanname luidt dat dit potentiële evenement een viering van Overwatch’ verjaardag moet vormen. De game verscheen op 24 mei vorig jaar, en daarmee is Blizzards immens populaire shooter nu bijna één jaar oud geworden. Een Seasonal Event om dat te vieren, zou niet wereldvreemd zijn voor een studio als Blizzard.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren