Multiplayer van Call of Duty: WWII zal vrouwelijke soldaten bevatten

Vrouwelijke soldaten: in ons hedendaagse wereldbeeld is het absoluut geen uitzondering. Gedurende de Tweede Wereldoorlog waren dames op het slagveld echter niet bepaald een alledaags aangezicht. Oorlog uitvechten was immers grotendeels een mannending, zo gold de denkwijze van destijds. Ontwikkelaar Sledgehammer Games heeft daar echter lak aan, en laat spelers zelf beslissen hoe ze de online arena’s van de nieuwste Call of Duty betreden.

Middels een antwoord op Twitter liet Sledgehammer aanvoerder Michael Condrey weten dat de Call of Duty: WWII multiplayer wel zeker vrouwen zal bevatten, mocht de speler dat willen.

De vrouwelijke soldaten in de multiplayer staan er niet alleen voor. Tijdens de onthulling van Call of Duty: WWII werd al duidelijk dat de singleplayer ook voorzien is van een verhalend segment in de Franse verzetsbeweging, waarin je als speler een vrouwelijke rol op je neemt.

Voor de multiplayer geldt echter wel dat dit weer een ‘terugkeer’ van de vrouwelijke soldaat is. In de online modi van de laatste Call of Duty, Infinite Warfare, zaten immers enkel mannelijke personages, terwijl het daaraan voorafgaande Black Ops 3 beschikte over meerdere vrouwelijke klassen.

Wat jij? Is de afwijking van het realisme in de multiplayer een nodeloze keuze van Sledgehammer Games, of moet iedereen lekker voor zichzelf mogen beslissen wat hij of zij online kan spelen?

  1.   
    Daniel Z's avatar

    Realisme > Gender equality. Fuck feminism! Kappa

  2.   
    BearsRidingTanks's avatar

    Maar wel met een hoofddoek anders is het racistisch

  3.   
    Prolaxx's avatar

    Zusters?

  4.   
    Tom's avatar

    Als ze dan toch vrouwen in de multiplayer gooien, doen ze er juist goed aan die zusterrol niet meteen op ze te stempelen. Krijg je al helemaal een tsunami van gezeik over je heen als ontwikkelstudio.

  5.   
    Daniel Z's avatar

    Prolaxx schreef, "Zusters?"

    Zuster, wat doet u nu?

  6.   
    MikeGevers's avatar

    Laten we even eerlijk zijn: vrouwelijke karakters als soldaat in de multiplayer is net zo realistisch als de multiplayer zelf. Geloof het of niet, maar soldaten in de Tweede Wereldoorlog speelden geen achievements vrij als ze een objective vijf minuten lang niet verloren aan de vijand. Ook was het merendeel van de soldaten géén sluipschutter, maar gewoon voetsoldaat. Gaan we echt lopen zeiken dat er vrouwen rondlopen in een militair uniform in de multiplayer? Ik zeg niet dat politieke correctheid niet doordraait, maar ik vind het hypocriet om te gaan klagen over gebrek aan realisme in een spelmodus waarin we massaal alle regels van realistische oorlogsvoering aan onze laars lappen.

  7.   
    Sa.'s avatar

    #Triggered #IkGaAlsVrouwOnline

  8.   
    King of Heroes's avatar

    Thanks, nu nog de optie om als transgender te spelen aub.

  9.   
    3333/3333's avatar

    De Russen hadden vrouwelijke soldaten in dienst, en in het verzet zaten zoals in het nieuwsbericht genoemd wordt ook vrouwen. Niks mis mee als ze daar wat mee willen doen.

    Maar het zou natuurlijk bespottelijk zijn als je straks Amerikaanse vrouwen de stranden van Normandië ziet bestormen terwijl ze beschoten worden door Duitse feminazi’s. Dan gaan ze diversiteit bullshit van EA achterna, met hun negers in Duitse uniformen en dat soort onzin.

  10.   
    BearsRidingTanks's avatar

    Patriotic Pepe schreef, "De Russen hadden vrouwelijke soldaten in dienst, en in het verzet zaten zoals in het nieuwsbericht genoemd wordt ook vrouwen. Niks mis mee als ze daar wat mee willen doen.
    Maar het zou natuurlijk bespottelijk zijn als je straks Amerikaanse vrouwen de stranden van Normandië ziet bestormen terwijl ze beschoten worden door Duitse feminazi’s. Dan gaan ze diversiteit bullshit van EA achterna, met hun negers in Duitse uniformen en dat soort onzin. "

    Een quasi Nazi Piet

  11.   
    Throbert's avatar

    Tsja want prominente zwarte mannen waren ook echt het beeld van de Eerste Wereldoorlog

  12.   
    DeAdSeYe's avatar

    Apart dat er altijd zoveel gezeik is over vrouwen en vechten. Vrouwen vechten al eeuwenlang en hoe je het wend of keert, ze zijn best succesvol op het slagveld.

    Vrouwen vechten al eeuwenlang, maar gunstig was het in de meeste gevallen niet door de bouw van het lichaam. Vroeger werden borsten bij vrouwen weggehaald want anders was het dodelijk als ze een borstharnas aandeden door de druk van de borsten. Toen waren de technieken niet zo uitgebreid om aangepaste harnassen te maken zoals tegenwoordig. Zo werden bij vrouwen ook vaker 1 borst weggehaald, op die manier konden ze een boog strakker spannen.

    In de tweede wereld oorlog vochten vrouwen veel in het verzet tegen de Duitsers, zelfs aan de Duitse kant vochten vrouwen. Tegenwoordig hebben sommige landen waaronder Isreal een dienstverplichting voor man en vrouw! Er bestaan tegenwoordig divisies die uit vrouwen bestaan.

    Ook kwa rebellen en verzet komen vrouwen veel voor, kijk maar eens naar YPG waar op dit moment +/- 25.000 vrouwen actief zijn, dat is ongeveer de helft van alle manschappen die Nederland heeft.

    Ze vechten al eeuwen lang, dat is gewoon eenmaal een feit. Waarom zou het dan niet in games kunnen?

    Wat ook een leuke feit is, 2 van de 10 meest succesvolle scherpschutter allertijde zijn vrouwelijk en allebei uit de Tweede Wereld oorlog. Samen hadden ze bij elkaar opgeteld 368 confirmed kills, het daadwerkelijke aantal kan zelfs nog hoger liggen. Rusland had in de Tweede Wereld oorlog ongeveer +/- 2500 vrouwelijke scherpschutters, 500 hebben het overleefd.

  13.   
    Kroelbeertje's avatar

    Doe ff normaal joh, Knuppels! Waar maken jullie je druk om? Ik hoef niet weer eens als man te spelen en verder veranderd er niks.

  14.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Ik hoop dat ze er niet mee overboord gaan en het nog wel enigzins historisch accuraat gaan proberen te houden. Verder wel leuk nieuws, vermaak me prima met het lezen van de reacties

  15.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Het kan me niks schelen dat ze in de multiplayer zitten, het is meer van het WAAROM ze er in zitten waar ik me druk over maak. Het gaat allemaal tegenwoordig rond politieke correctheid en equality, en dat ontwikkelaars zwichten onder de druk en zo toegeven aan deze SJW en feminazis die deze idiote agendas van hun die ze forceren op iedereen.

    Het zelfde met Star Wars franchise die sinds gekocht is door Disney met alle vrouwelijke rollen in games en films. Het is puur gedaan om de easily offended te pleasen én niet wat echt better werkt voor het product of een franchise. 🙄

  16.   
    Kroelbeertje's avatar

    King of Heroes schreef, "Thanks, nu nog de optie om als transgender te spelen aub."

    Transgender is geen geslacht, Je hebt man en vrouw klaar meer is er niet en zal er ook nooit komen!

  17.   
    Kroelbeertje's avatar

    ”DutchGamer-W-“ schreef, "Het kan me niks schelen dat ze in de multiplayer zitten, het is meer van het WAAROM ze er in zitten waar ik me druk over maak. Het gaat allemaal tegenwoordig rond politieke correctheid en equality, en dat ontwikkelaars zwichten onder de druk en zo toegeven aan deze SJW en feminazis die deze idiote agendas van hun die ze forceren op iedereen.
    Het zelfde met Star Wars franchise die sinds gekocht is door Disney met alle vrouwelijke rollen in games en films. Het is puur gedaan om de easily offended te pleasen én niet wat echt better werkt voor het product of een franchise. 🙄 "

    Vrouwen zijn ook gewoon mensen, Waarom zou ik niet een epic gevecht kunnen hebben? Omdat ik een vrouw ben?! uiteindelijk zijn we allemaal gelijk en heeft niemand meer rechten dan de ander en is niemand beter dan de ander.

  18.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Again, het kan me niks schelen en ik vind het niet erg maar het is WAAROM… 😉

  19.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Kroelbeertje schreef, "vrouwen zijn ook gewoon mensen, Waarom zou ik niet een epic gevecht kunnen hebben? Omdat ik een vrouw ben?!"

    Ja.

    (No ban pls we zijn dikke matties op ts)

  20.   
    mmx's avatar

    Doe ff normaal joh, Knuppels! Waar maken jullie je druk om? Ik hoef niet weer eens als man te spelen en verder veranderd er niks.

    Goed gezien kroelbeertje het is verdomd ouderwets om geen Dames in een game te willen .

  21.   
    Thijs.'s avatar

    Als je het erg vind dat je niet als een vrouw kan spelen kijk je naar mijn mening verkeerd naar de game. Echter boeit het me ook niks als er wel of geen vrouwen in zitten. Ik speel de game toch om de game te spelen en niet om met mijn tieten rond te slingeren

  22.   
    Felis_Rufus's avatar

    MikeGeversNET schreef, "Laten we even eerlijk zijn: vrouwelijke karakters als soldaat in de multiplayer is net zo realistisch als de multiplayer zelf. Geloof het of niet, maar soldaten in de Tweede Wereldoorlog speelden geen achievements vrij als ze een objective vijf minuten lang niet verloren aan de vijand. Ook was het merendeel van de soldaten géén sluipschutter, maar gewoon voetsoldaat. Gaan we echt lopen zeiken dat er vrouwen rondlopen in een militair uniform in de multiplayer? Ik zeg niet dat politieke correctheid niet doordraait, maar ik vind het hypocriet om te gaan klagen over gebrek aan realisme in een spelmodus waarin we massaal alle regels van realistische oorlogsvoering aan onze laars lappen. "

    Ik keur deze reactie goed!

  23.   
    Amaraldane's avatar

    ”DutchGamer-W-“ schreef, "Het kan me niks schelen dat ze in de multiplayer zitten, het is meer van het WAAROM ze er in zitten waar ik me druk over maak. Het gaat allemaal tegenwoordig rond politieke correctheid en equality, en dat ontwikkelaars zwichten onder de druk en zo toegeven aan deze SJW en feminazis die deze idiote agendas van hun die ze forceren op iedereen.
    Het zelfde met Star Wars franchise die sinds gekocht is door Disney met alle vrouwelijke rollen in games en films. Het is puur gedaan om de easily offended te pleasen én niet wat echt better werkt voor het product of een franchise. 🙄 "

    Dus vanaf het moment dat er een vrouw de hoofdrol heeft, is het om de ‘feminizas’ tevreden te stellen? Lmao, wat is dat voor bullshit. Toch vrij normaal dat vrouwen ook eens de hoofdrol krijgen of is het een wet geworden dat mannen die rol enkel mogen opeisen? ‘Waarom?’ Omdat het kan, daarom