Auteur : Tom Kauwenberg woensdag 17 mei 2017 om 11:37:23

Ook hardwarefabrikant Corsair onthult nu eigen lijn game-stoelen

Bron: Corsair
Wie op zoek is naar een stoel om comfortabel en langdurig in te gamen, krijgt het meer en meer voor het uitzoeken. Na merken als AKRacing en Speedlink, mengt nu ook hardwarefabrikant Corsair zich in deze bruisende markt. De 'T1 RACE' is Corsair eigen poging tot een game-stoel, die meteen in vijf kekke kleurtjes geleverd wordt.


Het onderstel van de stoel is gemaakt van een nylonbasis, waardoor de stoel gemakkelijker over verschillende oppervlakken schijnt te rollen. De zetel zelf laat zich vervolgens vooral uitdossen met PU-leer (polyurethaan gecoat), wat veelal wordt gezien als een van de hoogwaardigere faux leersoorten.

De stoel kan, net als veel andere racefauteuils, in vier verschillende dimensies versteld worden. De achterzijde is 90 graden naar beneden te duwen, terwijl de zit ook nog eens 10 graden te kantelen. Daarbovenop komt een hydraulisch liftje voor de hoogte en uiteraard de mogelijkheid om de armsteunen vrij te verzetten.

Wereldwijd geldt een richtprijs van 349,99 dollar voor de Corsair T1 RACE . Hoeveel de bureaustoel precies dient te kosten in de Benelux over elders in Europa, is vooralsnog niet bekend.

Meer weten over Corsair eerste poging tot een game-stoel? Check de officiŽle T1 RACE webpagina voor meer informatie ťn beeldmateriaal van de bureaustoel.
Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door CHILLOZZ op woensdag 17 mei, 2017 om 12:14:53 quote

GN "Commander"

1415 posts
Hij ziet er zo op het oog wel erg mooi uit. classy zonder te veel ''racing'' kenmerken.

prijs valt veel over te zeggen. Vind het zelf pittig duur. Maar ik zal de laatste zijn die zal zeggen dat je daardoor iets NIET zou moeten kopen.

Met name je rug moet je zuinig op zijn. En deze dus goed ondersteunen tijdens langdurig zitten.

Ik weet niet hoe dat met dit soort stoelen zit. Maar IMO zou daar toch wel een goede proefperiode op moeten zitten.

Een stoel is iets heel persoonlijks. Waar de een super goed/lekker in zit zit de ander dr voor geen meter in... Als je dan een stoel ala 350 euro koopt en je komt dr naar een paar dagen achter dat hij voor jouw niets is is het wel een hele dure miskoop geweest/

Gepost door Tom op woensdag 17 mei, 2017 om 13:40:51 quote

Eindredacteur

12923 posts
Vandaar dat je op beurzen ook vaak veel partijen uit ziet rollen met hun eigen stoelen. Op Dreamhack zijn er bijvoorbeeld volledige stands waar je tig verschillende stoelen kan testen, hetzelfde geldt voor een Gamescom. Die area's zijn gewoon ontzettend handig om even een hands-on te krijgen met dat soort stoelen. Of een reet-on. Een reet-view.

I'll see myself out.

Gepost door MikeGevers op woensdag 17 mei, 2017 om 14:26:28 quote

Crewmember

1020 posts
350 euro en geen RGB-verlichting? Wat is dit, 2015?
Gepost door Ik kom Harambe wreken op woensdag 17 mei, 2017 om 16:21:42 quote

MvdM November

1604 posts
MikeGeversNET schreef:
350 euro en geen RGB-verlichting? Wat is dit, 2015?

De menselijke anus kan toch maar 50 verschillende kleuren zien

Gepost door GBA43 op donderdag 18 mei, 2017 om 15:15:11 quote

GN "Die Hard"

945 posts
Tom schreef:
Vandaar dat je op beurzen ook vaak veel partijen uit ziet rollen met hun eigen stoelen. Op Dreamhack zijn er bijvoorbeeld volledige stands waar je tig verschillende stoelen kan testen, hetzelfde geldt voor een Gamescom. Die area's zijn gewoon ontzettend handig om even een hands-on te krijgen met dat soort stoelen. Of een reet-on. Een reet-view. I'll see myself out.

Daarin tegen wel erg jammer dat een dergelijke beurs al een investering op zichzelf is, even snel een gamestoel testen zal van zo'n bezoek ook niet de bedoeling zijn. Verder is in omgeving Noord-Holland niet zo snel een winkel te bedenken die een ruim aanbod aan gaming stoelen heeft staan in hun showroom.

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juni 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie