Pokémon: Magikarp Jump verschenen voor Android en iOS; raarste Pokémon-spel ooit?

Pokémon-games gaan al een hele tijd mee in de game-industrie, voornamelijk op de handheld consoles van Nintendo. Vorig jaar maakte de franchise echter zijn opwachting op mobiele platforms met het immens succesvolle Pokémon GO. Nu is er opnieuw een mobiel Pokémon-spel verschenen, maar bepaald niet van het kaliber Pokémon GO.

Het nieuwe spel heeft de naam Pokémon: Magikarp Jump en zoals de titel al doet vermoeden, speelt Magikarp de hoofdrol, misschien wel de zwakste Pokémon ooit. Jij neemt de leiding over deze vaak bespotte Pokémon en probeert zijn sprongkracht zo groot mogelijk te maken. Dat doe je door hem te voeren en te trainen. Als je Magikarp sterk genoeg is, kan je meedoen aan competities waarin je de sprongkracht van je zielige Pokémon meet tegenover die van andere.

Als je Magikarp tijdens de training zijn maximale level bereikt of tijdens een springwedstrijd uit de lucht wordt gegrepen door Pidgeotto, moet je opnieuw beginnen met een nieuwe Magikarp. Dat is overigens niet erg, want er zijn verschillende Magikarp-patronen te vinden. Zo is er een Magikarp met stipjes, een roze Magikarp en zelfs de zeldzame Shiny Magikarp zit in het spelletje. Een van de doelen van het spel is om al die patronen te vinden.

En ja, Pokémon: Magikarp Jump is minstens net zo raar als de beschrijving hierboven doet vermoeden. Het wordt wellicht echter nog vreemder: dit is een officieel Pokémon-spel, uitgegeven door The Pokémon Company zelf.

Het spelletje is gratis speelbaar, maar je kunt wel echt geld uitgeven aan cosmetische items en manieren om je Magikarp-training te versnellen. Pokémon: Magikarp Jump is verschenen voor iOS en Android.

  1.   
    Grolschje's avatar

    Dit lijkt mij erg kinderachtig

  2.   
    MikeGevers's avatar

    Grolschje schreef, "Dit lijkt mij erg kinderachtig"

    Ik heb het uitgeprobeerd en het is nog verrassend leuk om te spelen. Het WTF-gehalte is behoorlijk hoog, maar met woordgrappen als “Better safe than sushi” scoor je bij mij altijd punten. The Pokémon Company heeft dit duidelijk niet bedoeld als een serieuze game à la Pokémon Go. Dit is echt een spelletje dat je speelt tijdens een lange zit op de wc. Of in de trein… Of allebei.

  3.   
    NoobAssPlayer's avatar

    Jullie vergeten een pokemon game die ook voor de mobiele platformen is uitgekomen, namelijk Pokemon Duel.

  4.   
    Kardinalus's avatar

    Leuk voor in de metro onderweg naar werk haha.