Speelt de nieuwe Far Cry zich af in het Wilde Westen en verschijnt dit jaar?

De geruchten omtrent een nieuwe Far Cry zijn gaan rollen, en de setting neigt naar het Wilde Westen. In de helft van de vorige eeuw werden de zogenoemde Spaghettiwesternfilms onnoemelijk populair met vooral Clint Eastwood in bijvoorbeeld The Good, The Bad & The Ugly. Nu lijkt er met dit concept een live action video geschoten te zijn nabij een kerk in de Montana prairie, zo meldt Great Falls Tribune. Producent Jeff Guillot zegt dat de opnames voor een onaangekondigde game zijn die in september moet verschijnen.

Guillot zegt dat de productie wijdverspreid is opgenomen, namelijk meer dan 8.000 kilometer, van Californië naar Montana. Het zou gaan om een sequel van een ‘bestaande globale franchise. Omdat hierbij aan het Spaghettiwesternthema wordt gedacht, worden de oren gespitst richting Red Dead Redemption 2 aangezien dat de enige game is waarvan we weten dat die het thema omvat.

..the production stretched more than 5,000 miles from California to Montana and that the game in question is a sequel to an existing global franchise.
Waarom we dan bij Ubisoft terechtkomen, is omdat Jeff Guillot voorheen aan promoties werkte voor Driver, Red Steel 2 en Rabbids. Daarnaast waren er meerdere themaopties voor Ubisoft om Far Cry vorm te geven en een Spaghettiwestern in het Amerika van de 19e eeuw.
Ubisoft polled players about several possible settings it could use for the next Far Cry game. A game in the Spaghetti Western style set in the 19th century Americas was one of those choices.
Volgende maand komen we vast meer te weten, als de E3 in Los Angeles op volle toeren draait. Zie jij graag een Far Cry-westerneditie verschijnen?

  1.   
    JaslanNL's avatar

    Ergens zou dat best goed kunnen uitpakken. Far Cry staat wel bekend om z’n gekkigheid en in spaghetti westerns komt dat genoeg voorbij. Maar liever zie ik een Far Cry in een ander thema. Met Ass Creed en RDR2 krijgen we waarschijnlijk al twee keer een bak zand voorgeschoteld, laat Far Cry dan afspelen in de tropen/toendra of een andere mooie setting als ik noem maar wat; Japan/Rusland/Canada.

    Ik zou overigens wel blij worden van een nieuw deel ipv een remaster! FC4 en Primal liggen al lang uitgespeeld in de kast, dus laat maar komen!

  2.   
    Thijs.'s avatar

    het liefst zie ik een far cry zoals fc3. een van de beste in de franchise als je het mij vraagt. ik ben benieuwd

  3.   
    Oldsk00ll's avatar

    Als ik kijk naar FarCry: Blood Dragon die echt veel humor had, dan zou ik zeggen ja graag. Maar dan wel een spaghetti western met een zelfde dosis humor als bovengenoemde.

  4.   
    cbst's avatar

    zou echt geldig zijn. idd wel in de stijl van fc 3.