Auteur : Lennart van Alem donderdag 18 mei 2017 om 20:33:32

Veel details rondom Destiny 2; komt naar pc

Benieuwd naar Destiny 2? Pak een glas drinken, plof neer op een comfortabele stoel en wikkel jezelf in een warme deken, want hier komt een ton aan informatie over de game!

In Destiny 2 wordt de laatste veilige haven van de mensheid, waar ook de befaamde Tower gevestigd is, aangevallen door de bloeddorstige soldaten van Red Legion. Niet alleen worden de Guardians compleet overrompeld en verslagen, Red Legions leider Ghaul neemt The Traveler gevangen, de mysterieuze bol die boven de aarde hangt. Gezien The Traveler de bron van het licht in de Guardians is, verliezen ze al hun krachten. Geen fijn begin dus.

Een nieuwe game brengt natuurlijk ook behoorlijk wat nieuwe content met zich mee. Zo ligt de focus in Destiny 2 op drie nieuwe klassen. Ten eerste is daar de Dawnblade. Deze engelachtige Guardians zijn schattig van een afstandje, maar extreem dodelijk van dichtbij. Ze beschikken vaak over een soort vleugels op hun rug, en een ruig zwaard waarmee ze in kleine ruimten buitengewoon gevaarlijk zijn. Dan is daar de Sentinel. Deze grote, ruige Guardians behoren tot ieder striketeam om de verdediging te organiseren. Ze kunnen wat meer klappen hebben, en hun speciale vaardigheid is het plaatsen van een enorm schild om teamleden te beschermen. Tot slot kent de game de Arcstrike. Met hun tengere figuur en flinke pas zijn ze ideaal om de aanval mee in te zetten. Hun speciale wapen is een staf waarmee ze vijanden rake klappen kunnen geven.Naast een aantal nieuwe klassen zijn er ook nieuwe planeten. Natuurlijk kent de game wederom onze vertrouwde aarde, maar kunnen we ook uitstapjes maken naar Titan, een maan van Jupiter met uitsluitend oceaan, Nesus, een soort magisch bos en territorium van de Vex, en Io, een mythische planeet en de laatste plaats waar de Traveler verscheen. Aangezien je basis, The Tower, met de grond gelijk gemaakt is, heb je een nieuwe thuishaven nodig. Deze vind je op aarde in de European Dead Zone. Dit is de plek waar ophield met vluchten voor de Red Legion, en besloot zich te settelen. Hier kun je wederom verschillende questst aannemen, armor en wapen halen, en met andere spelers communiceren, maar in de persconferentie lijkt het erop dat je hier ook een doodgewoon potje kan voetballen. Ander goed nieuws is dat je voortaan niet meer helemaal naar de Orbit moet om een nieuwe planeet te bezoeken, dit kan voortaan rechtstreeks vanuit de plek waar je bent.

Naast de verschillende nieuwe locaties, heeft ook de inhoud een flinke boost gehad. Natuurlijk is daar een compleet nieuwe campaign, Red War, en keren vertrouwde Raids, Strikes en de Crucible terug, maar er is veel nieuws. De Crucible is behoorlijk op de schop gegaan. In deze PvP-modus kun je voortaan enkel nog maar vier-tegen-vier spelen, en krijg je meer informatie, zoals status van de supercharge, over je vijanden via je HUD. Ook is er een compleet nieuwe Raid. Daarnaast zijn er ook een aantal nieuwe modi. Coundown is een attack versus defense-modus, vergelijkbaar met Rush uit Battlefield. Zijmissies, oftewel Adventures, zijn prominenter aanwezig en leveren meer op. Lost Sectors zijn bijvoorbeeld een soort dungeons waar loot te vinden is, en worden bewaakt door eindbazen. Tot slot is er ook een nieuwe co-op activiteit genaamd Inverted Sphere.

  • {GAME_TITEL} screenshot nr.
  • {GAME_TITEL} screenshot nr.
  • {GAME_TITEL} screenshot nr.
  • {GAME_TITEL} screenshot nr.


In Destiny 2 ligt de nadruk behoorlijk op het samenspelen, en om dat te bevorderen doen Clans hun intreden in het spel! Elke Clan krijgt een eigen pagina met naam en motto, en het is mogelijk een eigen custom banner te maken. Omdat niet iedereen echter vrienden heeft die het spel ook spelen, wil Bungie solospelers ook betrekken in het clanleven. Dit doen ze met Guided Games. Hiermee kunnen Clans die een Raid of Strike willen spelen, maar hiervoor spelers tekortkomen, hun spel opzetten. Solospelers kunnen via deze modus elke clan die openstaat kort bekijken en kiezen met wie ze ten strijden willen trekken.

Een andere belangrijke verandering die al lang in de lucht hing: Destiny 2 komt naar de pc! Het eerste deel kon enkel gespeeld worden door console-bezitters, maar met het vervolg kunnen pc-spelers dus ook aan de slag. Tijdens de persconferentie werd bekendgemaakt dat het spel exclusief verkrijgbaar en te spelen is via Battle.net, Blizzards online dienst.

Tot slot werd bekendgemaakt dat Destiny 2 deze zomer een open beta krijgt, waarmee iedereen het spel kan proberen. Destiny 2 verschijnt 8 september voor pc, Xbox One en PlayStation 4.
Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door Bacotje op donderdag 18 mei, 2017 om 20:56:33 quote

Sub Zero

373 posts
Instabuy!
via iPhone
Gepost door Downzilla op donderdag 18 mei, 2017 om 21:23:13 quote

GN "Commander"

1084 posts
Ik heb die gameplay gezien en ik heb er maar één woord voor!: "Meh"
Gepost door Tom op donderdag 18 mei, 2017 om 21:40:55 quote

Eindredacteur

12923 posts
Moet eerlijk ook toegeven dat de gameplay weinig indruk maakte hier. Voor mij persoonlijk bleek de eerste Destiny niet in mijn straatje te liggen, en dit lijkt tot dusver de meest linearecta voortzetting van die formule te zijn. Nul nood dus om deeltje twee wel (meer) kansen te gunnen.
Gepost door Supermanneke op donderdag 18 mei, 2017 om 23:47:58 quote

GN "Die Hard"

720 posts
Wel relax dat de game op Battle.net gehost wordt. Het betekent namelijk dat ik de game via m'n WoW gold kan aanschaffen :p.
Gepost door Neolite op vrijdag 19 mei, 2017 om 09:00:00 quote

Moderator

6454 posts
Zeer vet dat de game naar PC komt, talloze uren in raids, strikes en crucible gestoken op de Xbox en nu op naar de pc versie! De game ziet er meer uit als een Destiny 1.5 en de "gameplay trailer"(welke gameplay?) doet wat mij betreft te weinig eer aan de heerlijke gameplay die Destiny 2 ongetwijfeld zal hebben.
Gepost door bullet0verdose op vrijdag 19 mei, 2017 om 12:05:01 quote

Sonic

242 posts
heel vet! kan niet wachten!
Gepost door Papachico op vrijdag 19 mei, 2017 om 16:05:53 quote

GN "Die Hard"

690 posts
Hahahaha, en dit noemen zij dan Destiny 2. Dit is niets meer dan Destiny 1 in een nieuw jasje. Ik noem dit gewoon Destiny 1.5. Ze hebben geen ene kloot geleerd van hun fouten. Zoveel potentie en dan gaan ze nog een keer t zelfde geintje uithalen Ik was erg benieuwd maar deze hele franchise kan nu echt de nete krijgen.
Gepost door Master Messi op zaterdag 20 mei, 2017 om 00:23:16 quote

Pong

39 posts
Is er dit keer wel coop splitscreen wat Bungie altijd deed met hun Halo spellen??? Wat een goede tijden waren dat met mijn maat samen tactisch of juist gung ho spelen op de bank
Ga naar pagina: 1
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juni 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie