Familie Guillemot verhoogt belang in Ubisoft om overname door Vivendi te voorkomen

Het Franse mediaconglomeraat Vivendi aast al een flinke tijd op de overname van Ubisoft, maar Ubisoft ziet dit zelf bepaald niet zitten. In een poging tot een vijandige overname van Ubisoft heeft Vivendi de afgelopen maanden steeds meer aandelen Ubisoft vergaard. Ondertussen heeft Vivendi al zo’n 27 procent van Ubisofts aandelenkapitaal in handen en beschikt het over 24,5 procent van het stemrecht van de uitgever die we kennen van franchises als Assassin’s Creed, Far Cry en de Ghost Recon-games.

Ondertussen zit de Franse Guillemot-familie, waarvan Yves Guillemot de huidige baas van Ubisoft is, ook niet stil. Zo zochten ze eerder al de hulp van Canadese investeerders om Vivendi buiten de deur te houden. Om te voorkomen dat Vivendi na Gameloft, dat tot die overname geleid werd door Yves’ broer Michel Guillemot, ook Ubisoft overneemt, heeft de familie Guillemot hun aandelenbelang in Ubisoft vergroot. Inmiddels beschikt de familie over 13,6 procent van het aandelenkapitaal en 20,02 procent van het stemrecht van Ubisoft.

  1.   
    Neolite's avatar

    Dit is echt heel eng, en voor wie het nu nog niet snapt, Vivendi is een eng naar bedrijf voor de game-industrie. Bij bedrijven onder de tak van Vivendi is geen ruimte voor nieuwe IP’s en worden alleen de bestaande zo veel mogelijk uitgemolken. Ik hoop dat ze dit lukt, ik zie het somber in.

  2.   
    walkingfridge's avatar

    wat is een ip