Blizzards nieuwe anti-griefing beleid voor Overwatch krijgt vorm

Eerder al aangekondigd door Blizzard, maar nu voorzien van meer vorm: het nieuewe anti-griefing beleid voor Overwatch. De ontwikkelstudio wil spelers harder gaan straffen voor het verlaten van competitieve potjes en het ruïneren van andermans speelervaring.

Overwatch-speler Volkexas kreeg als eerste lucht van Blizzards plannen toen hij in gesprek met de klantenservice kwam over zijn nare aanvaring in de shooter. Volkexas liep meermaals een medespeler tegen het lijf die potjes opzettelijk dwarsboomde, simpelweg omdat hij terug wilde vallen naar de Gold-rang om met vrienden samen te kunnen spelen.

In de gesprekken met Volkexas liet Blizzard weten het systeem om spelers te straffen grofweg ongeroerd te laten, zij het dat de consequenties nu harder oplopen. Zogenaamde griefers krijgen nog altijd waarschuwingen en buitenspelzettingen voor hun wandaden, maar deze straffen moeten alsmaar verdubbelen als zij zich niet verbeteren.

You get a few warnings and suspensions, but these double each time until they eventually lead into a full season suspension.
Door lang genoeg door te gaan met de verzieking van het spel, kan uiteindelijk je hele Blizzard-account op stil worden gezet, zo lijkt binnenkort te gaan gelden voor Overwatch.

Dit ligt in lijn met de ambities die game director Jeff Kaplan eerder al de wereld in slingerde. Destijds werd ook al gesproken over het buitensluiten van wanspelers met betrekking tot de Competitive Mode van Overwatch. Wie genoeg seizoenen verpest, kan wellicht permanent verbannen worden van de gehele modus.

We’re in the process of implementing a new policy which would take into account how many Competitive Seasons you have been banned from. And at a certain point, prevent you from playing Competitive ever again.
Aldus Kaplan, die zich vaker in het openbaar moet verantwoorden voor de stand van zaken in Blizzards populaire shooter.

Een specifieke datum voor de anti-griefing update is vooralsnog niet vrijgegeven, maar de verwachtingen gelden dat de aanpassingen in de komende weken geïmplementeerd zouden worden. Hanzo mains opgelet; beter gedraag je je voortaan.

  1.   
    Drazo's avatar

    Werkt ook niet. Mensen reporten je als je hero keuze ze niet aanstaan. Je moet per se die hero pakken en anders word je gereport. Of mensen trollen al als ze een Sombra/Torb/Hanzo zien in hun team omdat ze in hun ogen niet goed is.

  2.   
    Tom's avatar

    Het punt is dan ook dat Blizzard minder met losse (reported) cases wil werken, maar meer naar de statistieken gaat kijken. Al zal dat voornamelijk betrekking hebben tot mid-match de benen nemen.

    Ben zelf ook wel benieuwd hoe ze het throwen willen gaan meten. Zal hoogstwaarschijnlijk niet zo maar op Hero keuze gaan.