PlayerUnknown’s Battlegrounds breekt record voor meeste gelijktijdige spelers op Steam

PlayerUnknown’s Battlegrounds is tot nu toe voor velen dé game van 2017 en dit betaalt zich uit in een enorm succesverhaal. Eerder meldden we al dat de game meer dan vier miljoen keer over de digitale toonbank op Steam was gegaan, maar volgens Steam Spy ligt dat aantal inmiddels op zes miljoen. Ook is PUBG nu goed voor een record: volgens Steam Spy waren er 481.304 mensen die tegelijkertijd bezig waren met het spel, waardoor ontwikkelaar Bluehole nu kan zeggen dat zijn game de meeste gelijktijdige spelers had van alle games die niet ontwikkeld zijn door Valve.

Hiermee verslaat PlayerUnknown’s Battlegrounds games als GTA 5, Fallout 4 en Payday 2. Als we games die ontwikkeld zijn door Steam-uitbater Valve meenemen, moet PUBG het met een derde plek doen. Dota 2 staat met 1.291.328 spelers op de eerste plek en Counter-Strike: Global Offensive op plek twee met 850.485 gelijktijdige spelers.

Desalniettemin is de game van Bluehole een gigantisch succes en met de vele nieuwe features in het vooruitzicht, zoals ondersteuning voor mods, nieuwe maps en meer customisation-opties, lijkt daar voorlopig nog geen einde aan te komen. Hoewel Brendan Greene, oftewel PlayerUnknown zelf, inmiddels is teruggekomen op de garantie dat zijn creatie Early Access uiterlijk in oktober verlaat, staat de definitieve release op pc nog wél gepland voor dit jaar.

Ook wordt er gewerkt aan een Xbox One-versie van de game, die volgens Bluehole al op 30 à 40 fps draait op de Xbox One X. Het lijkt echter waarschijnlijk dat Xbox-gamers tot volgend jaar moeten wachten om aan de slag te kunnen met PlayerUnknown’s Battlegrounds.

  1.   
    Henkiecola's avatar

    Ben bijna in staat om een game pc te kopen voor PUGB. Maar kan mn geld wel beter gebruiken jammer genoeg

  2.   
    Nitrix31's avatar

    Leuk spel, maar af en toe heel erg frustrerend omdat het spel nog niet helemaal is geoptimaliseerd. Maar dan nog een super leuk spel. Kan alleen maar beter worden, hopelijk!

  3.   
    Baltasar29's avatar

    Was wel te verwachten met de momenteel hype