Auteur : Tom Kauwenberg maandag 10 juli 2017 om 16:27:02

Tilburgse eSport-vereniging pleit voor Europa's eerste gamekamer op universiteitscampus

Bron: Univers
Nu professionele eSports op mondiale schaal steeds serieuzer wordt genomen, duiken ook meer en meer digitale sportverenigingen op. Zo ook op hogescholen en universiteiten, alsmede andere grote partijen. Denk alleen al aan studenteninitiatieven als de Dutch College League, die inmiddels te zien is op FOX Sports.

De Tilburgse studenten-eSportvereniging Link wil echter nog iets meer omarmd worden door het lokale Tilburg University; de leiding pleit bij het schoolbestuur voor een gamekamer op campus.


Mocht Tilburg University het verzoek honoreren, dan zou de Brabantse universiteit zowaar Europa's eerste game room op studieterrein openen. Overzees is men al langer bekend met universiteitsruimtes voor een stevig potje gamen, maar op dit deel van de wereldbol zou Tilburg een Europees unicum kunnen huizen.

Jos Buijvoets, oprichter van Link, heeft de game-kamer al enigszins voor ogen. Circa twintig game-computers, respectievelijk vier consoles en een fatsoenlijke internetverbinding zouden moeten volstaan. Qua versnaperingen zou Link zelf faciliteiten willen aandragen.

Het hele waarom van het pleidooi is evenals duidelijk verwoord: games hebben zich bewezen voordelig uit te kunnen pakken voor sociale vaardigheden, concentratievermogen en meer. Tegenover Univers gaf Buijvoets zijn redenen helder door:

We willen gamers samenbrengen. We hopen dat vrouwelijke, internationale en sociaal-ge´soleerde gamers ook hun plekje in de gameroom vinden.

Het maakt ook niet uit of je competitief op hoog niveau of laagdrempelig met vrienden speelt. Iedereen is welkom.

Voor Link draait het dus vooral om het sociale aspect van gezamenlijk spelen. Gamers en studenten bijeenbrengen op universiteitsterrein, middels een vaste plek voor al het gewenste game-vertier.

eSportsvereniging Link bracht diens motie voort in samenwerking met Fractie Front, de grootste vertegenwoordigingsfractie van Tilburg University. Janne Wijdeven van Front vulde Buijvoets dan ook aan in zijn statement:

Gamen is goed voor je concentratievermogen en je leert samenwerken, coachen en zelfkritisch denken.

Het grote wachten op de reactie van het universiteitsbestuur is hiermee aangevangen. Wie weet neemt Tilburg het voortouw en hebben we volgend studiejaar Neerlands (en Europa's) eerste universiteits-gamekamer.
Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door Thijs. op maandag 10 juli, 2017 om 16:50:36 quote

MvdM April

2084 posts
samenwerking? Nou niet bij de spelers die csgo spelen
Gepost door 3333/3333 op maandag 10 juli, 2017 om 17:01:46 quote

GN "Sniper Elite"

3333 posts
Ik las per ongeluk gaskamer, was wel een spannender nieuwtje geweest.
Gepost door Tom op maandag 10 juli, 2017 om 17:02:10 quote

Eindredacteur

12930 posts
Overigens nog een shout-out naar onze Gido voor de nieuwstip, via de GamersNET Discord.
Gepost door Downzilla op maandag 10 juli, 2017 om 18:13:28 quote

GN "Commander"

1084 posts
Virtual school shooting.
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juni 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie