Auteur : Tom Kauwenberg woensdag 12 juli 2017 om 09:48:02

Twitch onderneemt actie voor de dag van netneutraliteit

Vandaag, 12 juli, kenmerkt de internationale dag der netneutraliteit. Een datum waarop (vooral in de Verenigde Staten) gevocht wordt voor elke byte op het internet. Internetproviders hebben er namelijk wel eens een handje van om voorrang te geven aan bepaalde services, website streams of andere, specfiekes stukjes interwebs, terwijl een neutraal web voor velen toch het consumentvriendelijkst zou zijn.

In de hoop netneutraliteit te voorzien van wat meer (internationale) kennisgeving zal Twitch vandaag ook op ludieke wijze actie ondernemen. Om de strijd van meer kennisgeving te voorzien, zal Twitch gedurende 24 uur iets anders ogen. De streams blijven ongeroerd, maar de website heeft een uniek staartje gekregen.

Naast een handvol banieren over netneutraliteit worden alle geliefde emoticons in de chat tijdelijk vervangen met een laadicoontje.Twitch heeft als 's werelds grootste streamingplatform van games zeker baat bij netneutraliteit. De website betaalde meerdere malen geldbedragen aan internetproviders om ervoor te zorgen dat hun service niet 'vertraagd' of gehinderd zou worden.

Mocht de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) het idee achter netneutraliteit honoreren, dan zouden websites als deze nooit de borgsom voor een goede verbinding hoeven betalen. Ieder pakketje data zou dan immers bij wet gelijkgesteld worden.

Zelf ook actie ondernemen voor netneutraliteit? Twitch verwijst zelf graag door naar de officiŽle website van de Internet Association, alwaar men richting de FCC steun kan betuigen voor het 'open internet'.
Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door Pim Huberts op woensdag 12 juli, 2017 om 10:41:33 quote

GN "Die Hard"

553 posts
Leuk idee alleen vindt ik het wel jammer omdat sommige streamers echt bezig zijn met die emotes maar ja het is maar 1 dag. Nu kan helaas ook niet mijn mooie gamersnetIsLove emote spammen
via iPhone
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juni 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie