Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Wat biedt de toekomst voor de game-wereld? | Goeie Frag

Weg met de anekdotes, tijd voor pure speculatie! In de Goeie Frag van deze week blikken we niet terug op ons verleden in games, maar juist de toekomst.

Hoe gaat de wereld van gaming veranderen in de komende paar jaren? Is het meer VR, blijft het grofweg hetzelfde of wordt het iets compleet anders? De jongens gaan een stevig potje glazenbolkijken in deze nieuwe Goeie Frag…

Laat zelf ook weten hoe jij de toekomst van gaming graag zou zien! En, als altijd, vergeet niet een nieuwe vraag achter te laten voor de volgende aflevering van Goeie Frag!

  1.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Ik verwacht vooral veel overpriced DLC waarvan de helft content is die makkelijk in het oorspronkelijke spel had kunnen zitten en “optionele” microtransacties voor als je niet 5000 keer dezelfde missie wil doen voor bijv. 1 auto zoals je nu al in GTA Online ziet.

    Mijn goeie frag; Welke game van vroeger heeft volgens jullie het beste de “tand des tijds” doorstaan? Geen retro shit aub, we snappen allemaal dat super mario nog steeds leuk is. Sorry voor al de negativiteit, ik heb zojuist ontdekt dat mijn mini crackers op zijn dus ik ben in een slechte bui.

  2.   
    Tom's avatar

    Vind het oprecht een leuke vraag. Misschien beperken tot enkel en alleen de vorige twee generaties voor een beetje houvast?

  3.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Tom schreef, "Vind het oprecht een leuke vraag. Misschien beperken tot enkel en alleen de vorige twee generaties voor een beetje houvast?"

    Dankjewel, dat is idd wel een beetje wat ik bedoelde. Had mijn vraag iets beter moeten verwoorden.

  4.   
    3333/3333's avatar

    Ik voorzie mogelijkheden tot genetische modificatie waarbij console peasants de zenuwen van hun ogen naar de hersenen kunnen vertragen waardoor deze nog maar 30 beelden per seconde kunnen waarnemen. Hierdoor zien zij ‘letterlijk!!!’ geen verschil en wordt ook het dagelijks leven voor hen een meer fiilmische ervaring. Het massale gebruik van energiedrank onder gamers zal er voor zorgen dat diabetes het dominante bloedtype wordt en scholen zullen opleidingen aanbieden die gamers opleiden tot digitale politieagenten om zo andere gamers te kunnen arresteren wanneer zij iets zeggen wat door een willekeurig persoon als kwetsend kan worden ervaren.

    Maar serieus, 60 fps op consoles kan al decennia lang. Maar de meeste ontwikkelaars voor consolegames kiezen er gewoon niet voor want dan moeten ze op het grafische vlak offers brengen en dat willen ze niet. Dan gaan gamers zeiken dat de graphics niet indrukwekkend zijn.

  5.   
    Tom's avatar

    Maar natuurlijk kan het. Nintendo heeft het nota bene jarenlang als gulden norm gehanteerd voor meerdere franchises. Het probleem is echter dat het in mijn ogen nog te zeldzaam gebeurt. Bij slechts een handjevol games is er sprake van (sommige) modi die in 60 frames draaien, wat zonde is.

    Het liefst zie ik consoles/ontwikkelaars dan ook de keuze implementeren. Dat je, ook als console-gamer, mag kiezen tussen resoluties, framerate en grafische praal. Een beetje driehoeksverhouding waarin je zelf de afweging mag maken. Meer keuze voor verschillende gamers. Zouden we nagenoeg alleen maar baat bij hebben (competitieve online games daargelaten).

    Nioh deed het laatst geloof ik al met de nieuwe PlayStation 4 Pro update die ze uitbrachten. Dat soort updates mogen van mijn part ook hun intrede doen met bijvoorbeeld de Xbox One X, al vermoed ik dat die steevast voor de 4K-buzzwords gaan mikken.

  6.   
    BearsRidingTanks's avatar

    Nioh was idd een van de weinige games die je de keuze gaf om 60 fps te spelen met verminderde resolutie. Wat wel uniek was aan Nioh was het feit dat dit niet een ps4pro feature was. De base ps4 had hier ook toegang tot. Het verschil was op welke resolutie hij 60 draaide(Baseline ps4 had 720p en pro had 1080)

  7.   
    Strange_Bretzel's avatar

    Hoe is het om te werken bij gamersnet?