Auteur : Tom Kauwenberg zaterdag 12 augustus 2017 om 12:08:04

Edgar Davids krijgt vergoeding voor gelijkenis met League of Legends' Lucian

Opvallend nieuws uit de wereld der profvoetballers; een Amsterdamse rechtbank heeft oud-prof en voetballegende Edgar Davids in het gelijk gesteld in een rechtszaak met niemand minder dan Riot Games, de verantwoordelijke partij achter het immens populaire League of Legends. Zo meldde Het Parool gistermiddag. De reden? Davids leek wel bijzonder veel op de gethematiseerde Striker-skin voor de Champion genaamd Lucian.


Ingevlochten haar, donkere huidtint; zelfs de iconische sportbril van Davids lijkt overgenomen te zijn met Striker Lucian, die alweer sinds het wereldkampioenschap van 2014 in de game zit. Destijds gaf Riot-medewerker Baconhawk (middels een nu verwijderde tweet) nog eerlijk toe dat de Nederlandse oud-profvoetballer als inspiratiebron voor de unieke Lucian-variatie diende, maar in de rechtbanken werd dat statement niet aangehaald.

Gedurende de rechtszaak bleef Riot ervan overtuigd dat de gelijkenissen minimaal tot niet bestaand waren, maar de rechter heeft afgelopen week besloten dat Striker Lucian simpelweg te veel wegheeft van de ex-prof, en daar moet Davids compensatie voor zien. Als bekende oud-profvoetballer is Davids' uiterlijk immers wel van waarde, waardoor Riot nu in de buidel moet tasten om zijn part in de door hun vergaarde winst terug te betalen.

Hoeveel er precies verdiend is aan specifiek de Striker Lucian skin wordt nu intern berekend door Riot en zal vervolgens bepalen hoe ferm Edgar Davids' compensatie zal zijn.
Reacties
Ga naar pagina:
Nog geen reacties
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juli 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie