Ook PlayerUnknown’s Battlegrounds krijgt microtransacties

Het is misschien wel de grootste ergernis van die-hard gamers: microtransacties. Waar je vroeger bloed, zweet, tranen en kapotte controllers stopte in het behalen van toffe skins, worden deze tegenwoordig gewoon gekocht via microtransacties. Het is dan ook niet gek dat er een werkelijke hetze ontstond tegen Bluehole toen werd aangekondigd dat ook PlayerUnknown’s Battleground’s van de betaalde skins wordt voorzien.

In het nieuwe systeem worden de kratten gewoon gekocht zoals je gewend bent. Je koopt ze met in-game valuta, en opent ze. Althans, de eerste twee kratten. De derde dient ook gekocht te worden, met heeft een extra sleutel van 2,50 dollar nodig om daadwerkelijk geopend te kunnen worden.

Spelers reageerden furieus op het nieuws, en stellen dat het onacceptabel is dat een game in Early Access een dergelijk systeem met microtransacties implementeert. PlayerUnknown himself, Brendan Greene, laat in een reactie weten dat het systeem toch echt getest moet worden voordat de volledige versie van de game uitkomt:

The idea of testing, prior to full implementation, is at the heart of adding every new game feature in our game, and this includes the crate-and-key system which we believe will serve as the foundation of a healthy economy after launch. This is an economy that would and should benefit all players–both who are willing to pay and who are not willing to pay for vanity items. It is important that all our players are able to enjoy the various items that will be provided for customization, and it is even more crucial that we have a stable self-sustaining economy that maintains the value of the items you have purchased or gained.
Greene blijft benadrukken dat het systeem compleet optioneel is, en spelers er niet aan mee hoeven te doen. Ook bestaan de kratten enkel en alleen uit cosmetische items, en hebben spelers die kratten kopen geen enkel voordeel over spelers die dat niet doen.

De eerste krattenreeks bevat items die komen uit Battle Royale, de iconische film waar PUBG op geïnspireerd is. De inkomsten van de kratten moeten bijdragen aan het eerste e-Sports toernooi van PUBG, dat later deze maand op GamesCom zal plaatsvinden.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    CHILLOZZ's avatar

    Het is een grote ergernis ja dat klopt.

    Maar moet zelf zeggen dat ik er weinig moeite mee heb als het enkel om kleding gaat. [buiten betere armor om dan]

    Zolang je er geen voordeel mee hebt in gevechten vind ik het niet erg.

    Maar als uit de kratjes ook wapens en bruikbare gear komt zoals bijv. goede helmpies en sterke armor dan ben ik er zwaar op tege want dan word het pay to win. betaal je meer krijg je beter shit… en zo hoort dat niet.

    [IMO horen micro transacties sws niet bij games terecht, Maar hey daar ontkon je tegenwoordig niet meer aan]

  2.   
    DeAdSeYe's avatar

    Punt 1: Dit was al langer bekent, “bijna” niemand leest de aankomende patch notes. Dit wist ik al zeker 2 weken!

    Punt 2: Je kunt inderdaad 2 kratten gratis openen, maar daarbij moet er wel gezegd worden dat dit PER WEEK is. Wil je een 3de openen in diezelfde week, dan kost het je een betaalde key. Wacht je gewoon tot de maandag erna, dan kan je weer 2 kratten gratis openen.

    Punt 3: Iedereen begint met lege handen in een match, dus hoe kunnen wapens of armor in een krat zitten? Het gaat hier alleen om cosmetische kleren die geen toegevoegde waarde hebben aan de gameplay.

    Punt 4: Sinds dag 1 in early access kun je alle items ook via de Steam market kopen, kortom microtransacties zat al op een indirecte manier in het spel.

    Punt 5: Bij andere games waaronder CS Go of zelfs andere early access games blijkt het geen probleem te zijn, want daar zijn keys en crates razend populair.

    Punt 6: Je bent helemaal niks verplicht en alles is gewoon verkrijgbaar met ingame geld, alleen je moet wat meer geduld hebben om je kratten te openen.

  3.   
    Baltasar29's avatar

    Het is voor een ontwikkelaar ook wel weer een makkelijke manier om snel geld te verdienen aangezien er een grote groep mensen is die graag hun geld hieraan uit te geven

  4.   
    mattioza's avatar

    Alsof je überhaupt in een geel of roze outfit wil rondlopen in PUBG, zien ze je toch gelijk liggen in het gras. 😛

  5.   
    MikeGevers's avatar

    mattioza schreef, "Alsof je überhaupt in een geel of roze outfit wil rondlopen in PUBG, zien ze je toch gelijk liggen in het gras. :P"

    Wie weet verschijnen er nog wel maps waarop huizen staan met roze muren. Dan is het perfecte camo 😛

  6.   
    Puddingboom's avatar

    ik heb mijn puntjes opgespaard, momenteel al 19 euro aan kisten verkocht. np here ;a

  7.   
    Nitrix31's avatar

    Och iemand heeft geld geroken hoor. Zal me niets verbazen als de nieuwe map nu ook al DLCs gaan komen en je zo 10 euro moet neerleggen voor 1 map