Overwatch implementeert Deathmatch modi met nieuwe locatie

De Hero based shooter Overwatch lijkt nu dan toch te breken met de initiële visie van het spel. Ging het voorheen enkel om duidelijke doelstellingen voor het team, blijkt nu twee heuse Deathmatch modi onderweg naar het schietspel. Middels een duidelijke Developer Update van frontman Jeff Kaplan werd het heugelijke nieuws medegedeeld.

Het betreft een klassieke Free-for-all Deathmatch, alsmede een iets coöperatievere Team Deathmatch. Volgens Kaplan een directe hommage aan liefhebbers van de oudere schietspellen, waarbij het simpelweg draait om je vaardigheid in het mollen van vijanden, en niet zo zeer het meest efficiënte teamspel.

Omdat alle bestaande locaties in Overwatch primair gemaakt zijn voor de eerdergenoemde teamdoelstellingen, is Overwatch met deze vernieuwing ook toe aan een verse locatie, speciaal voor de Deathmatches. Daarvoor heeft Blizzard Chateau Guillard ontworpen, een enorm landhuis dat ooit van de welbekende scherpschutter Widowmaker was.

In Chateau Guillard zien we niet alleen een Quake-achtig levelontwerp terug, maar zijn er ook tal van geheimen over Widowmakers verleden en toekomst te vinden. Niet voor niets stamt de Franse villa uit een tijd dat de schone schutter nog gehuwd was, en niet paars uitsloeg bovendien.

De twee Deathmatch modi en het bijbehorende Chateau Guillard zijn nu speelbaar in Overwatch’ PTR (PublicTest Region), maar moeten weldra ook naar het reguliere spel komen. Hoogstwaarschijnlijk pas nadat we allemaal uitgekeken zijn op het Summer Games 2017-evenement, dat nu nog altijd vrolijk gaande is.

  1.   
    JuulsJo's avatar

    Ben erg benieuwd hoe het gaat uitpakken. Lekker verfrissend weer! 😀